Snel gitaar leren spelen? Leer in 22 lessen gitaar spelen via de gitaarles van Koen. Nu voor slechts 77 euro!

Yamaha gitaren

yamaha gitaren

Het Japanse merk Yamaha startte met het bouwen van piano’s, in 1942 begon het bedrijf ook gitaren te bouwen. Het bedrijf is zeer veelzijdig, na de tweede wereldoorlog besloot dit bedrijf zelfs om ook motorfietsen te gaan bouwen. Vandaag de dag is Yamaha een zeer bekend merk in de muziekindustrie die naast gitaren ook bijvoorbeeld elektronische drumstellen en mengpanelen in het assortiment heeft. Het merk heeft muziekscholen over de hele wereld en beschikt ook over meerdere opnamestudio’s en productiehuizen.

Yamaha is er voor iedereen

Yamaha is heel breed in zijn assortiment. Zo kun je een prima klassieke gitaar van Yamaha kopen, de c40 is bijvoorbeeld hierbij een aanrader. De c40 is een uitstekende gitaar met een prima prijs/kwaliteitverhouding. Ben je op zoek naar een westerngitaar met stalen snaren? Yamaha heeft ze in het assortiment. Hou je meer van lage tonen en ben je op zoek naar een basgitaar? Yamaha heeft prima basgitaren op de markt gebracht. Wil je graag een gitaar kopen die je ook kunt versterken, kies dan voor een semi akoestische gitaar van Yamaha. Handig, als je ook graag in een bandje wilt spelen. Ben je op zoek bent naar een goede, betaalbare elektrische gitaar? Dan ben je bij dit Japanse merk ook aan het goede adres. De filosofie van Yamaha is dat iedereen muziek moet kunnen maken. Zowel een beginnende gitarist als de meer gevorderde gaat dus zeker slagen binnen het assortiment van Yamaha. Het merk beschikt over ervaren gitaarbouwers met oog voor detail. De materialen die worden gebruikt voor de gitaren worden zeer zorgvuldig uitgezocht en moeten voldoen aan hoge eisen. Gitaristen houden van Yamaha, met name doordat de gitaren gemakkelijk bespeelbaar zijn en garant staan voor een prima geluid.

De beste Yamaha gitaren

Yamaha C40 II klassieke gitaar 4/4 naturel

Deze topgitaar van Yamaha is ideaal voor de beginnende gitarist. Hij heeft een grote klankkast en is voorzien van hoogglans lak wat het instrument ook nog eens een luxe uitstraling geeft. Het instrument heeft een fantastische klank en is gemakkelijk bespeelbaar. De nylon snaren zorgen ervoor dat je als beginnende gitarist geen last krijgt van zere vingers. De hals is breed, wat erg fijn is als je net begint met gitaarspelen, dan heb je genoeg ruimte om je vingers neer te zetten.

Yamaha Pacifica 112V OVS elektrische gitaar Old Violin Sunburst

Yamaha bewijst met deze elektrische gitaar dat ze ook binnen de elektrische gitaren meedraaien aan de top. Deze Pacifica is de ideale elektrische gitaar voor zowel de beginnende als de meer ervaren gitarist. De gitaar heeft een breed bereik qua mogelijkheden, je kunt er subtiele klanken mee laten horen, maar ook het ruigere werk behoort de mogelijkheden. De gitaar heeft een prachtige heldere klank en is prima uitgebalanceerd. Daarnaast heeft de gitaar een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Veel gitaar voor een scherpe prijs. Typisch Yamaha.