Snel gitaar leren spelen? Leer in 22 lessen gitaar spelen via de gitaarles van Koen. Nu voor slechts 77 euro!

Taylor gitaren

taylor gitaren

Taylor gitaren komt uit Amerika, uit Californië om precies te zijn. Het bedrijf werd door Bob Taylor opgericht, in 1974, samen met zijn compagnon Kurt Listug. Taylor had al enige ervaring in het bouwen van gitaren, het bedrijf werd naar hem genoemd. Het merk staat vooral bekend om zijn akoestische gitaren, maar zeker ook om zijn semi hollow elektrische gitaren. Naast een fabriek in Amerika, worden er tegenwoordig ook gitaren door Taylor in Mexico gebouwd. Er zijn maar liefst 900 mensen werkzaam voor dit gitaarmerk. In Amsterdam houdt Taylor zijn Europese kantoor.

Taylor gitaren streeft naar perfectie

Een Taylor gitaar koop je voor de kwaliteit. De gitaren van Taylor zijn stuk voor stuk prima afgewerkt en beschikken over een uniek geluid. Daarnaast streeft het merk altijd naar de perfecte gitaar. Hier zijn de 900 medewerkers dagelijks mee bezig. Over ieder detail wordt bij Taylor lang en goed nagedacht. En als er een verbetering wordt gevonden, dan wordt deze zo snel mogelijk toegepast op de gitaren. Zo heeft Taylor een unieke hals constructie uitgevonden. Dit betekende voor de akoestische gitaar in brede zin een enorme ontwikkeling, zelfs één van de belangrijkste in de afgelopen honderd jaar. De klank van een Taylor gitaar laat zich door kenners beschrijven als helder, sterk en open. Niet voor niets kiezen naast podium muzikanten ook veel studiomuzikanten voor een Taylor gitaar.

Taylor biedt veel

Taylor heeft zich breed ontwikkeld qua assortiment. Ze bieden uitstekende akoestische gitaren aan, maar zeker ook elektrische gitaren van hoog niveau. Een model als de Taylor Baby is zeer geliefd bij gitaristen met verstand van zaken. Taylor biedt ook nog eens twaalf jaar garantie op zijn gitaren, dat is ook een fijne gedachte, als er een keer iets is, hoef je niet bang te zijn voor extra kosten. Door het brede assortiment kun je zowel als singer-songwriter, maar ook als studio gitarist uitstekend slagen binnen het assortiment van Taylor. Ook voor beginnende muzikanten heeft Taylor prima gitaren in het assortiment, met een prima prijs/kwaliteitverhouding.

Taylor gitaar ideaal voor de perfectionisten

Taylor staat ook bekend om zijn perfectie, de gitaarbouwers van Taylor zijn echte vakmannen. Op ieder detail wordt gelet, niet voor niets wordt de gitaarklank van dit gitaarmerk gezien als één van de mooiste ter wereld. Daarnaast staat het merk er ook om bekend dat de gitaren gemakkelijk te bespelen zijn. Juist deze combinatie van een prachtige klank en de eenvoudige bespeelbaarheid, maakt dit merk uniek. Taylor beschikt over de meest moderne apparatuur waarmee zij de gitaren bouwen. Ze maken gebruik van lasers en computermolens om de gitaren nog perfecter te kunnen maken.

Taylor gitaar kopen

Taylor biedt een breed assortiment gitaren aan met een prima prijs/kwaliteitverhouding. Voor de beginnende gitarist kun je prima bij het merk terecht, voor de gevorderde gitarist is er ook veel te kiezen. Waar je altijd op kunt rekenen bij Taylor is de prachtige klank van de gitaar in combinatie met een gemakkelijke bespeelbaarheid. Dit maakt dit gitaarmerk juist zo interessant voor de beginnende gitarist die bereid is om iets meer te betalen voor een beginnersgitaar. Hierdoor begin je namelijk meteen goed en je kunt direct lekker spelen. Een Taylor gitaar kun je online kopen in de webshops van Dijkman en Keymusic.

De beste Taylor gitaren

Taylor Baby TS BTE Taylor Swift

Deze semi akoestische gitaar van Taylor is een prima gitaar, voorzien van een heerlijke klank. De gitaar laat zich ook nog eens gemakkelijk bespelen. Het bovenblad is gemaakt van sparrenhout, wat meteen het geheim van de unieke klank van deze gitaar verraadt. De gitaar is voorzien van een element waarmee je het instrument kan versterken. Dat maakt deze gitaar ideaal voor de beginner die plannen heeft om in een later stadium in een band te gaan spelen. Kabel verbinden aan de versterker en spelen maar; deze Taylor Baby TS BTE Taylor Swift is er klaar voor. Voor de gitaristen met wat meer ervaring is dit ook een prima gitaar, je kunt de gitaar op alternatieve manieren stemmen, daarnaast kun je de geluidsinstellingen op de gitaar zelf bepalen. Handig voor de gitarist die ervan houdt om per liedje de gitaar anders in te stellen, om het ultieme geluid uit de gitaar te kunnen halen. Dit maakt deze gitaar juist ook zo geschikt voor de podiumgitarist die op zoek is naar het perfecte geluid.

Taylor Academy 12-N

Deze akoestische gitaar is voorzien van nylonsnaren, dit type gitaar wordt ook wel een klassieke gitaar, of Spaanse gitaar genoemd. Dit is nu zo’n gitaar die dat typische, volle, geluid voortbrengt zoals je dat het liefste hoort van een klassieke gitaar. De gitaar is licht bespannen en heeft een fijne hals om op te spelen, dat maakt het een ideale beginnersgitaar. Je krijgt geen last van je handen en je hebt ruimte genoeg op de hals om je vingers neer te zetten. Naast sparrenhout is er ook de houtsoort sapele gebruikt voor de zijkant en de achterkant. Een gitaar waar je met gemak meerdere muziekstijlen op kunt spelen, waardoor je altijd flexibel blijft in de keuze voor je liedjes. Een zeer betaalbare akoestische gitaar van Taylor, ideaal voor de starter, maar ook voor de gevorderde gitarist die op zoek is naar een betaalbare Taylor met een mooi geluid en een goede afwerking.

Taylor 110CE SB

Deze Taylor is voorzien van een schitterende sunburst look, wat de gitaar meteen een opvallend uiterlijk geeft. De gitaar is voorzien van een element waarmee je het geluid kunt versterken. En dat versterken, dat is zeker de moeite waard. Want deze gitaar heeft een prachtige klank, te danken aan het massieve bovenblad van sparrenhout. Het bovenblad is voor het grootste gedeelte verantwoordelijk voor de klank, dat zit met dit blad van sparrenhout dus wel goed. Zeker als je weet dat er ook nog walnotenhout in de zijkant en achterkant verwerkt is in deze prachtige Taylor. De klank laat zich nog het beste beschrijven als helder en toegankelijk. Met twaalf jaar garantie koop je ook nog eens gitaar waarvan je zeker weet dat je niet voor verrassingen komt te staan qua kosten. De ideale gitaar voor de startende gitarist die op zoek is naar een betaalbare gitaar met een mooie klank en een goede afwerking.