Snel gitaar leren spelen? Leer in 22 lessen gitaar spelen via de gitaarles van Koen. Nu voor slechts 77 euro!

Takamine gitaren

takamine gitaren

Het bedrijf Takamine is opgericht in 1962 en is gevestigd in Nakatsugawa, Japan. Takamine was één van de eerste bedrijven die akoestisch elektrische gitaren op de markt bracht. Destijds waren zij pioniers op het gebied van het aanbrengen van een element in de akoestische gitaar, waarmee je deze kon versterken. Beroemd werd het bedrijf door zijn akoestische gitaren voorzien van stalen snaren, ook wel western gitaren genoemd. Naast akoestische gitaren ging het bedrijf ook elektrische gitaren ontwikkelen. De g-serie is geliefd onder gitaristen, met modellen als de GX100 en de GX200.

Unieke Takamine gitaren

Het bedrijf brengt vanaf 1987 ieder jaar een gitaar uit waarvan ze er een beperkt aantal verkopen; een limited edition dus. Slechts een paar honderd gitaren komen er ieder jaar van deze uitgave op de markt, liefhebbers van Takamine wachten dan ook ieder jaar weer in spanning af waar hun favoriete merk mee zal komen. Takamine heeft naast klassieke gitaren, ook andere soorten gitaren in het assortiment, waaronder flamencogitaren. Ook deze worden door Takamine voorzien van een element om het geluid mee te versterken. Deze gitaren van Takamine werden wereldwijd beroemd omdat niemand minder dan de Gipsy Kings er mee speelden. Bekende muzikanten die trouw zijn aan het merk zijn onder andere Garth Brooks en Glenn Frey.

Takamine gitaar kopen

Je kunt voordelig een tweedehands Takamine kopen op bijvoorbeeld Marktplaats, test deze altijd eerst goed uit voordat je de gitaar aanschaft. Maak een afspraak met degene die de gitaar verkoopt en vraag of je er even op mag spelen. Ondanks dat je wellicht nog geen ervaring hebt, zul je hierdoor wel een gevoel bij de gitaar krijgen. Zitten alle snaren goed vast? Geen krassen op de gitaar? Zitten er accessoires bij de gitaar zoals plectra, een tas en een capo? Je kunt ook iemand meenemen die er verstand van heeft, hoef je ook niet bang te zijn voor een miskoop. Nieuw kun je een Takamine aanschaffen bij onder andere Bax Muziekshop en Bol.com. Je kunt kiezen uit onder andere elektrische gitaren, akoestische gitaren en flamencogitaren. Een uniek gitaarmerk met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

De beste Takamine gitaar

Takamine GN93CE-NAT elektrisch-akoestische westerngitaar

Deze elektrisch-akoestische westerngitaar van Takamine heeft een massief bovenblad gemaakt van sparrenhout, dit voorziet dit instrument van een unieke, stabiele klank. De gitaar heeft een prachtige, klassieke uitstraling en is uitstekend afgewerkt. De stalen snaren zijn ideaal om met deze western gitaar blues- en popmuziek mee te spelen. Naast sparrenhout vinden we ook nog andere houtsoorten terug op deze gitaar, namelijk esdoorn en palissander. De gitaar is goed afgewerkt en heeft een prima prijs/kwaliteitverhouding.

GD11M NS 2 Mahony Natural Satin

Het uiterlijk van deze Takamine is al een reden om deze western gitaar te kopen. Het mahoniehout maakt deze gitaar uniek in zijn soort en geeft het instrument een prachtige uitstraling. De gitaar heeft een warme klank voor een westerngitaar. Deze gitaar is in zijn geheel gemaakt van mahoniehout wat het instrument voorziet van een prachtige klank. Deze gitaar van Takamine is ook nog eens uitstekend afgewerkt.