Snel gitaar leren spelen? Leer in 22 lessen gitaar spelen via de gitaarles van Koen. Nu voor slechts 77 euro!

Stagg gitaren

stagg gitaren

Het Belgische gitaarmerk Stagg maakt al gitaren vanaf 1970. Oorspronkelijk werd het bedrijf gestart in Japan, maar werd in 1995 nieuw leven ingeblazen vanuit België, waarvandaan het merk nu nog steeds opereert. Het merk staat erom bekend dat het met name voor beginnende gitaristen uitstekende gitaren aanbiedt met een prima prijs/kwaliteit verhouding. Zeker voor startende gitaristen, is het fijn om met een gitaar te beginnen die voldoende kwaliteit biedt. Een goed afgewerkte gitaar die fijn klinkt, stimuleert namelijk om door te gaan. Stagg heeft deze gitaren. De kwaliteit van de Stagg gitaren is voornamelijk te herkennen aan de afwerking, maar zeker ook aan de houtsoorten die Stagg gebruikt. Met name het hout dat Stagg gebruikt voor het bovenblad laat zien dat deze Belgische gitaarbouwer verstand van zaken heeft.

Stagg ademt muziek

In 1995 werd Stagg nieuw leven ingeblazen door Lenardo Baldocci. Balddocci is de oprichter en voorzitter van de Belgische muziekdistributiegroep EMD Music. Het merk werd voor de tweede keer door hem gelanceerd en met succes. Stagg ging niet alleen muziekinstrumenten maken, maar ook audio, accessoires en verlichting. Het bedrijf verkoopt haar producten in meer dan zeventig landen en er zijn maar liefst honderdtwintig mensen werkzaam voor het bedrijf. Het bedrijf heeft als doel om liefhebbers van muziek te voorzien van betaalbare, kwalitatief goede instrumenten. Een bedrijf dat muziek ademt en waar de klant met stip op nummer één staat.

Stagg is breed georiënteerd

Stagg is een gitaarbouwer die beschikt over een ruim assortiment. Als gitarist kun je prima terecht bij dit merk voor een uitstekende akoestische gitaar. Stagg heeft klassieke gitaren in het assortiment, maar ook western gitaren, die zijn voorzien van stalen snaren. Voor wie graag akoestisch wil spelen, maar ook wil optreden, doet er goed aan om te kiezen voor een semi akoestische gitaar van Stagg. Hierdoor is het mogelijk om de gitaar te versterken, waarmee je de gitaar ook kunt gebruiken om in een bandje te spelen. In een semi akoestische gitaar zit een element die het geluid kan versterken, door middel van een kabel kun je verbinding maken tussen dit element en de versterker. Ook voor een elektrische gitaar kun je bij Stagg prima terecht. Ook brengt Stagg basgitaren voort van uitstekende kwaliteit. Naast gitaren maken ze ook drumstellen, blaasinstrumenten en mondharmonica’s.

Stagg gitaar kopen

Veel muzikanten en gitaristen zijn dol op Stagg. De fabriek en de mensen achter Stagg zijn echte liefhebbers en dat zie je terug in alles. Uiteraard in de instrumenten die ze vervaardigen, maar ook bijvoorbeeld bop de website. Dit zijn liefhebbers van het vak en bij vakmensen kun je prima een gitaar kopen. Een Stagg gitaar kopen online kun je doen in de webshops van Bax en Keymusic

De beste Stagg gitaren

Stagg Silveray Series 533 semi akoestische gitaar zwart

Als je op zoek bent naar een stoere semi akoestische gitaar dan is deze Stagg echt wat voor jou. De twee humbuckers zorgen ervoor dat de klank helder en stabiel blijft, zonder bijgeluiden. De gitaar heeft een prachtige klassieke kleur zwart waardoor het ook een fijne gitaar is om naar te kijken. Zeker omdat je deze gitaar ook nog eens kunt versterken. Handig, als je deze gitaar voor thuis wilt gebruiken om op een feestje te spelen, maar er ook het podium mee op wilt. Een gitaar met kwaliteit, een mooie klank en die ook nog eens veel mogelijkheden biedt.

Stag Silveray Series DC Tranparant kersen

Deze elektrische gitaar van Stagg laat zien dat dit topmerk ook uitstekende elektrische gitaren in zijn assortiment heeft. Deze Silveray DC is voor de liefhebbers, de gitaar is gemaakt van mahoniehout wat de gitaar voorziet van een warme, heldere klank. De body is afgewerkt met een stijlvolle, transparante lak, in de kleur kersenrood. De gitaar wordt standaard voorzien van gitaarsnaren van D’Addario.

Stagg SCL70 TCE-NAT elektrisch akoestische klassieke gitaar

Deze semi akoestische gitaar laat zien waar het merk zo goed in is; betaalbare kwaliteitsgitaren bouwen. Deze gitaar heeft een hoog speelcomfort, wat ideaal is voor de beginnende gitarist. Die zal merken dat deze gitaar een prachtige klank heeft en zich gemakkelijk laat bespelen. Deze Spaanse gitaar heeft een volle, rijke klank, juist die specifieke klank waar je naar op zoek bent bij een klassieke gitaar. Maar versterken kun je deze gitaar ook, waardoor je er dus ook gemakkelijk het podium mee op kunt. Maar ook in je eentje of voor een klein groepje versterkt spelen is natuurlijk ook heerlijk. Een hele fijne gitaar met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

Stagg SCL70 TCE-NAT elektrisch akoestische klassieke gitaar

Deze akoestische gitaar van Stagg is ideaal voor de gitarist die graag popmuziek speelt. De gitaar is voorzien van stalen snaren wat is ideaal is om popklanken mee voort te brengen. De gitaar is voorzien van mooie zwarte laklaag en is prima afgewerkt. De body is gemaakt van lindenhout, daarnaast vinden we ook esdoornhout terug op deze gitaar. De hals ligt lekker in de hand, samen met de twintig frets kun je hierdoor beschikken over een gitaar die zich gemakkelijk laat bespelen. Ook de hals is prachtig afgewerkt met hoogglanslak, wat aangeeft hoeveel aandacht Stagg besteed aan deze topgitaar. Een gitaar voor de beginner, maar zeker ook voor de gevorderde gitarist. Waarbij je verrast zult worden door de hoeveelheid gitaar die je voor je geld krijgt.