Snel gitaar leren spelen? Leer in 22 lessen gitaar spelen via de gitaarles van Koen. Nu voor slechts 77 euro!

Fender Squier Telecaster review

fender squier telecaster review

De Squier Affinity Telecaster heeft een overtuigende klank, speelt lekker soepel en heeft een prima prijs/kwaliteitverhouding. De gitaar is wel wat goedkoop gebouwd, wat je onder andere terugziet in de pickups. Voor de beginnende gitarist is dit een absolute aanrader. De Squier Affinity Telecaster kun je online kopen bij Bax Muziekshop en Gear4music.

Plus- en minpunten van de Squier Affinity Telecaster

Pluspunten

* Prima prijs/kwaliteitverhouding
* Stabiel geluid
* Hals speelt fijn
* Klank is overtuigend

Minpunten

* Ruwe frets
* Pickups zijn niet optimaal
* Bouw is aan de goedkope kant

Squier Affinity Telecaster is van Fender

Squier is van Fender. Fender werd op een bepaald moment steeds populairder in de wereld. Zo populair dat het merk steeds vaker werd nagebouwd. De merken die de gitaren van Fender destijds na begonnen te bootsen, gebruikten goedkope materialen, waardoor deze gitaren goedkoper op de markt kwamen dan de originele Fenders. Ondanks dat het kwalitatief niet met elkaar te vergelijken was, had Fender wel veel last van deze concurrentie. Daarom besloten zij om een eigen merk te lanceren die mee kon concurreren met deze goedkopere merken; Squier was geboren. Eigenlijk bouwden ze hun eigen gitaren na, met goedkopere materialen, maar wel nog steeds met de kennis en de perfectie van Fender. Want ook bij het merk Squier kun je absoluut rekenen op een gitaar met klasse en een prima geluid. Je zou deze gitaar dan ook met hetzelfde gemak een Fender Squier Affinity Telecaster kunnen noemen.

Squier Affinity Telecaster ideaal voor de beginner

De Telecaster is misschien wel de meest iconische gitaar allertijden. Voor een beginner is een originele Telecaster echter wat prijzig om mee te starten, gelukkig is de Squier Affinity Telecaster wat vriendelijker geprijsd. De eenvoud van de Telecaster in combinatie met het ergonomische ontwerp, maakt een ideale beginnersgitaar. Als we inzoomen op de gitaar zelf, dan valt meteen op dat er gebruikt is gemaakt van elzenhout en esdoornhout. Op de hals ontdekken we een minpuntje; de frets zijn wat aan de ruwe kant. Toch is de hals gemakkelijk te bespelen en laat de Squier Affinity Telecaster een stabiele, heerlijke klank horen. Met name als je net begint met elektrisch gitaar spelen, is een stabiele gitaar wel zo fijn. Als je een gitaar steeds moet stemmen, twijfel je tijdens het spelen namelijk ook steeds of de gitaar nog wel goed klinkt. Daar hoef je jezelf bij deze gitaar geen zorgen over te maken, die is altijd stabiel.

Opbouw en elementen Squier Affinity Telecaster

De Squier Affinity Telecaster heeft precies dezelfde vorm en afmetingen als de Telecaster. Wel is er voor andere houtsoorten gekozen van bij de originele Telecaster. Op de gitaar vinden we 21 jumbo frets, als we inzoomen op een moer zien we dat deze gemaakt is van synthetisch bot in plaats van plastic, wat je normaal gesproken veel ziet bij gitaren in deze prijsklasse. Waar we de goedkope bouw in terugzien, zijn de bedieningselementen en de tuners, tijdens het spelen merken we hier overigens niets van.

Geluid van de Squier Affinity Telecaster a

De heldere, stabiele toon is misschien wel het grootste pluspunt van deze gitaar. Een gitaar waar je op kunt vertrouwen, die stabiel is en je niet vaak hoeft te stemmen. Dat is wat waard voor de beginnende gitarist, maar zeker ook voor de podiumgitarist die van optreden zonder zorgen houdt. Als je veel op het podium staat, wil je natuurlijk geen gitaar hebben die je om de haverklap moet stemmen. Ook zacht spel kan deze gitaar prima aan, ook dan blijft hij goed op toon, handig bij gevoelige liedjes.

Squier Affinity Telecaster electronica

Deze Telelecaster is eenvoudig als het gaat om elektronica, maar juist als je net begint met gitaarspelen is dat wel zo fijn. Een echte Telecaster blinkt ook uit in eenvoud en dat doet deze Squier ook. De pickups zijn aan de goedkope kant, maar laten wel een prima geluid horen en daar draait het uiteindelijk om. Je speelt er met gemak blues en jazz mee, maar zeker ook countrymuziek. Er is geen brom te horen; nog een pluspunt van deze gitaar.

Squier Affinity Telecaster speciale modellen

De Squier Affinity Telecaster is ook verkrijgbaar in speciale modellen, zoals de Standard-uitvoering. Deze gitaar heeft een dikkere body, het geluid is voller en klinkt langer door. Custom-uitvoeringen zijn ook verkrijgbaar, deze speciale edities zijn voorzien van bijzondere elementen. Zoals op de Squier Modified Telecaster Custom Black, op deze gitaar zie je goed hoe bijzonder een Custom-uitvoering kan zijn. De gitaar is voorzien van prachtige vintage elementen zoals bijvoorbeeld stemknoppen van chroom. Deze gitaar is verkrijgbaar in zwart, maar ook in een driekleurige sunburst. Fans van Avril Lavigne zijn juist weer dol op de Squier Avril Lavigne Telecaster Black. Deze gitaar is vernoemd naar de bekende Canadese zangeres, haar handtekening is gedrukt op de gitaar, naast het logo van Squier. De gitaar heeft een zwart/wit geblokte slagplaat en is bij uitstek geschikt om powerpop mee te spelen.

Conclusie review Squier Affinity Telecaster

Voor beginners is deze gitaar een absolute aanrader. De gitaar laat zich gemakkelijk bespelen, heeft een fantastische klank en is stabiel. Daarnaast schaf je deze gitaar voor een relatief laag bedrag aan, maar je krijgt er toch heel veel gitaar voor terug. De Squier Affinity Telecaster is een gitaar met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding die ook nog eens eenvoudig te bedienen is. De gitaar is wat goedkoop gebouwd, de pickups zijn niet optimaal en de frets zijn wat ruw. Dit zien wij als minpunten van deze Squier Affinity Telecaster. Online kun je de Squier Affinity Telecaster kopen in de webshops van Bax Muziek en Gear4music.