Snel gitaar leren spelen? Leer in 22 lessen gitaar spelen via de gitaarles van Koen. Nu voor slechts 77 euro!

Spaanse gitaar

spaanse gitaar

Een Spaanse gitaar staat ook wel bekend als een klassieke gitaar. Dit instrument is voorzien van zes nylon snaren die gemakkelijk in te drukken zijn. In combinatie met een brede hals is een Spaanse gitaar ideaal om mee te starten. Het instrument wordt veel gebruikt om klassieke muziek mee te spelen, maar zeker ook om op te tokkelen. Een Spaanse gitaar staat bekend om zijn warme, volle geluid.

De 5 beste Flamenco gitaren

1. Salvador Cortez CF-55 Flamenco gitaar

Salvador Cortez CF-55 Flamenco Series flamenco gitaar

Het massieve bovenblad van sparrenhout is typisch voor deze Flamencogitaar. Het zorgt voor een heldere, felle klank wat typisch is voor een Flamanco gitaar. De zijkant en de achterkant zijn gemaakt van esdoornhout, een combinatie van houtsoorten waarmee dit prachtige instrument een prima geluid voortbrengt. De prachtige rosette en de luxe brug geven dit instrument ook nog eens een klassiek tintje mee. Een prima afgewerkte Flamenco gitaar voor een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

2. Cuenca 30-F Flamenco gitaar

Cuenca 30-F Flamenco gitaar

Deze Flamencogitaar van Cuenca is van hoge kwaliteit, maar ook nog eens betaalbaar. De top is gemaakt van massief Duits sparrenhout waarmee het instrument een schitterende, heldere klank laat horen. De zijkanten van de Cuenca 30-F zijn van esdoorn wat ook een positieve invloed heeft op de unieke klank van deze akoestische Flamenco gitaar.

bax-shop.nl Bax-shop.nl €539,00 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl
niet op voorraad
Bekijken
Laatste Amazon prijs update was op: mei 22, 2024 9:11 pm

3. Takamine TH90 Hirade

Takamine TH90 Hirade

Als je houdt van Flamencomuziek en je hebt besloten om dit zelf te gaan leren spelen, dan is deze Takamine een ideaal instrument. Deze elektrisch-akoestische gitaar geeft je veel mogelijkheden. Namelijk om dit instrument zowel akoestisch als elektrisch te kunnen bespelen. Ook akoestisch houdt dit instrument zijn unieke klank vast. Deze unieke klank komt met name voort uit het bovenblad wat gemaakt is van sparrenhout. De ingebouwde CTP-3 CoolTube versterker in deze Takamine TH90 Hirade geeft je ook de mogelijkheid om versterkt te spelen. Ideaal als je alleen wilt optreden voor een groep mensen, of juist samen met andere muzikanten met een bandje. Een prima afgewerkte gitaar met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

4. Cuenca 20 klassieke gitaar

Cuenca 20 klassieke gitaar

Met deze Flamencogitaar laat Cuenca zien dat het een wereldmerk is. Al jarenlang is dit model zeer geliefd onder beginnende gitaristen. Deze Cuenca 20 klassieke gitaar is handgemaakt en heeft een opmerkelijke, warme klank. Deze klank wordt met name voortgebracht door het bovenblad wat gemaakt is van massief cederhout. Deze houtsoort zien we niet veel terug in deze prijsklasse, wat deze gitaar extra interessant maakt. Een prima afgewerkte gitaar waarmee je als beginnende Flamencogitarist heerlijk van start kunt gaan.

5. Martinez Flamenco gitaar MFG-CS Solid Spruce & Cypress

Martinez pakt flink uit met deze Flamencogitaar. Voorzien van een bovenblad van sparrenhout, aangevuld met cipres op de zijkant en achterkant. Deze combinatie van houtsoorten geeft deze Martinez een lichte, krachtige klank. De gitaar is uitstekend afgewerkt. De hoogglans lak geeft deze gitaar een luxe uitstraling. Het instrument laat zich gemakkelijk stemmen en bespelen. Dat maakt deze gitaar ook ideaal voor de beginnende Flamenco gitarist.

Dit product is niet meer leverbaar.

Spaanse gitaar is populair

Aanvankelijk had de gitaar vier, soms vijf snaren. De Arabieren namen het instrument mee naar Spanje waar uiteindelijk Antonio Torres de gitaar voorzag van zes snaren. Vanaf dat moment was de Spaanse gitaar geboren. Vanwege zijn herkomst (Spanje) wordt deze gitaar ook wel een Spaanse gitaar genoemd. Deze Antonio Torres voorzag de gitaar niet alleen van zes snaren, hij voegde er ook mechanische stemschroeven aan toe, die we tot de dag van vandaag nog steeds op het instrument zien zitten. De Spaanse gitaar was vanaf de eerste dag razend populair. Met name de klassieke, warme klanken zijn zeer geliefd.

Spaanse gitaar versterkt spelen

Ook de Spaanse gitaar kan worden versterkt. Door het gebruik van een element in de klankkast, kan de gitaar worden aangesloten op een versterker. Op deze manier kan de klank worden versterkt en is het mogelijk om bijvoorbeeld mee te spelen in een bandje. De warme, volle klanken blijven hierbij behouden als dit instrument wordt versterkt. Als je een element laat inbouwen in een Spaanse gitaar, kun je deze nog steeds akoestisch blijven bespelen. Hiermee ben je altijd flexibel.

Spaanse gitaar kopen

Als je doel is om zelf klassieke muziek te kunnen spelen op gitaar dan is een Spaanse gitaar ideaal. Ook voor een beginner is een Spaanse gitaar een aanrader, je kunt namelijk de snaren gemakkelijk indrukken en de hals is breed waardoor je gemakkelijk je vingers neer kunt zetten. Welke specifieke Spaanse gitaar je het beste kunt kopen, is afhankelijk van het doel wat je voor ogen hebt. Als je doel is om er na verloop van tijd versterkt mee te gaan spelen in een bandje, kies dan een Spaanse gitaar uit waar al een element ingebouwd is. Hiermee kun je deze vanaf de eerste dag versterken en hoef je later niet weer een andere gitaar te kopen of een element in te laten bouwen. Als je net start met gitaar spelen en je wilt eerst kijken of het wat voor je is, kun je er ook voor kiezen om een gitaar te kopen zonder element.

Spaanse gitaar voor een kind kopen

Koop je een Spaanse gitaar voor je kind, dan zijn er veel mogelijkheden. Voor de leeftijdscategorie tot aan met acht jaar is er de 1 / 2 Spaanse gitaar. Hierbij zijn de body en de hals verkleind waardoor kinderen er prima op kunnen spelen. Valt je kind in de leeftijdscategorie negen tot aan met elf jaar dan is een 3 / 4 gitaar een aanrader. Overigens is dit een gitaar die ook prima dienst kan doen als reisgitaar voor volwassen. Als een kind twaalf jaar of ouder is, kan een kind starten met een gitaar voor volwassenen. Ook voor linkshandigen zijn er overigens erg goede Spaanse gitaren op de markt.

Lees alles over kindergitaren

Prachtige merken Spaanse gitaren

Vele wereldmerken op gitaargebied hebben prachtige Spaanse gitaren te koop in hun assortiment. Denk hierbij aan Yamaha en Cuenca. Ook het Chinese bedrijf Martinez heeft prachtige Spaanse gitaren. Het bedrijf maakt al vanaf 1978 gitaren en bouwt deze op de traditionele wijze. Daarnaast is het bedrijf ook innovatief; waar mogelijk worden de gitaren verbeterd. Martinez beschikt over een prachtig assortiment met een prima prijs/kwaliteit verhouding. Zowel de beginnende gitarist als de gevorderde zal absoluut zijn of haar droomgitaar vinden bij Martinez.

Flamenco gitaar

De Flamenco gitaar hebben we te danken aan de Spaanse zigeuners. Zij hadden geen geld om een gitaar te kopen, waarna zij besloten om zelf een gitaar te gaan bouwen. Hierbij gebruikte zij goedkopere houtsoorten die een fel en droog geluid laten horen. Ze gingen er muziek mee maken en vonden een nieuw geluid uit, namelijk het unieke flamenco geluid. Een houtsoort dat veel wordt gebruikt voor het bovenblad van een flamenco gitaar is cipres. Dit is ook de reden dat een flamenco gitaar vrijwel altijd licht van kleur is, dit is namelijk de kleur van het cipreshout. Door het gebruik van een capo (klem) is het mogelijk om de snaren hoger te laten klinken. Beroemde merken van flamenco gitaren zijn onder andere Ibanez, Cuenca en Takamine.

meer dan 100 euro korting op spaanse gitaren

De muziekwinkel van Nederland!