Snel gitaar leren spelen? Leer in 22 lessen gitaar spelen via de gitaarles van Koen. Nu voor slechts 77 euro!

Semi akoestische gitaar

spaanse gitaar

Een semi akoestische gitaar is voorzien van een element, waarmee je het geluid kunt versterken. Het grote voordeel van dit type gitaar, is dat je het zowel akoestisch als versterkt kunt spelen. Dat is handig, zeker wanneer je spontaan wilt kunnen spelen een feestje, maar je gitaar ook wilt gebruiken om in een bandje te kunnen spelen. Er is veel te kiezen op het gebied van semi akoestische gitaren. Bekende gitaarmerken als Morgan, Gibson en Hudson bieden uitstekende gitaren aan. Ook het Japanse gitaarmerk Ibanez heeft semi akoestische gitaren in zijn assortiment met een prima prijs/kwaliteitsverhouding.

Top 5 beste semi akoestische gitaren

1. Ibanez JSM10 John Scofield Signature Vintage Yellow Sunburst

Prachtige, semi akoestische gitaar van Ibanez. De body van de Ibanez JSM10 is gemaakt van gevlamd esdoornhout, de hals van sapele en ebbenhout. Deze combinatie van houtsoorten, zorgt voor een prachtige, heldere basissound. Met de twee Super 58 Custom Humbuckers als elementen, is de gitaar goed te versterken en hiermee te gebruiken voor jazz en rockstijlen. Een heerlijke gitaar, waar je zowel versterkt als niet versterkt fijn op kunt spelen.

2. Yamaha SA2200 VS Violin Sunburst semi akoestische gitaar

De esdoornhouten top valt direct op bij deze prachtige semi akoestische gitaar van Yamaha. Prachtig afgewerkt in Violin Sunburst, met een gewelfde klankkast. Door het gebruik van esdoornhout kun je bij deze gitaar rekenen op een strakke, heldere klank. De hals van de Yamaha SA2200 is gemaakt van mahoniehout wat zorgt voor een warm geluid. De gitaar kan worden versterkt door twee Yamaha ALnico V Humbuckers. De twee elementen zijn individueel in te stellen.

3. Richwood semi akoestische gitaar – massief sparren

Deze gitaar van Richwood is naturel van kleur en voorzien van een massief sparren bovenblad. De achterkant en de zijkant van de gitaar zijn voorzien van mahoniehout. Deze combinatie van houtsoorten geeft deze Richwood een uitzonderlijk geluid. Uitgevoerd met Fishman EQ als element om de gitaar mee te versterken.

4. Stagg A300-WH semi akoestische gitaar

De bijzondere, witte kleur maakt deze semi akoestische gitaar van Stagg bijzonder. De klankkast is gemaakt van esdoornhout wat duidelijk terug te horen is in de klank van het instrument; een mooie duidelijke, heldere klank. De hals is ook voorzien van esdoornhout, waarmee de heldere basisklank nog meer wordt versterkt. De gitaar is voorzien van twee Humbucker elementen die gebruikt kunnen worden voor de versterking van deze semi akoestische gitaar.

Dit product is niet meer leverbaar.

5. Fender Vintera 70s Telecaster Thinline Vintage Blonde

Deze Fender Vintera 70S gitaar is voorzien van essenhouten bodydelen, waardoor het instrument helder klinkt. Deze warme, akoestische basisklank kan worden versterkt met twee Wide Range Humbuckers. Door deze gitaar te versterken krijg je een vol, sterk geluid waarmee deze Fender nog meer in zijn kracht wordt gezet. Niet versterkt is het ook een prima gitaar om mee te spelen. De unieke jaren 70 details maken deze gitaar uniek.

Semi akoestische gitaar biedt veel mogelijkheden

De semi akoestische gitaar is onder andere erg geliefd onder liefhebbers van blues en jazzmuziek. Het warme geluid van dit instrument leent zich namelijk uitstekend voor deze twee muziekstijlen. Door een semi akoestische gitaar op de juiste manier te versterken, behoud je het unieke geluid van de akoestische gitaar, maar zorgt de versterking ervoor dat je het geluid veel harder kunt laten horen. Veel muzikanten kiezen voor een semi akoestische gitaar, omdat deze licht van gewicht is. Je neemt de gitaar gemakkelijk op schoot en het kost niet veel moeite om het te vervoeren.

Voor wie is een semi akoestische gitaar geschikt?

Als je net begint met gitaarspelen en serieus voor deze hobby wilt gaan, is een semi akoestische gitaar een verstandige keuze. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te starten met een western gitaar, voorzien van stalen snaren. Door een western gitaar te kopen die je kunt versterken, koop je een gitaar voor de toekomst. Een semi akoestische gitaar is namelijk een prima investering. Het biedt veel mogelijkheden, en dat in iedere fase van een muzikant. Bijvoorbeeld als je een aantal jaren les hebt gehad, heb je misschien wel zin om in een bandje te gaan spelen. Dat is ook mogelijk met een semi akoestische gitaar, want een semi akoestische gitaar kun je namelijk versterken. Op dat moment hoef je dus geen nieuwe gitaar te kopen, maar ben je al klaar voor de toekomst. Een semi akoestische gitaar is hierdoor dus ook nog eens een slimme investering.

Semi akoestische basgitaar

Met een semi akoestische basgitaar profiteer je van het beste van twee werelden. Enerzijds van het warme, volle geluid van de akoestische basgitaar, anderzijds kun je dit geluid door het ingebouwde element in de gitaar, ook nog eens versterken. Met een semi akoestische basgitaar kun je dus heerlijk thuis spelen zonder versterking, maar ook bijvoorbeeld meespelen in een bandje. Met de ingebouwde versterker kun je het unieke geluid van de akoestische bas veel luider laten klinken, waardoor je met gemak voor publiek in een zaal kunt spelen. De Fender Classic Design CB-60SCE Natural is een Fender uit de Classic Design Series, een semi akoestische basgitaar met een ingebouwde Fishman versterker. Het bovenblad is massief, hiermee krijg je die warme, krachtige klank. Precies die klank die dit instrument zo bijzonder maakt.

Semi akoestische gitaar kopen

Als je een semi akoestische gitaar gaat kopen, doe je er goed aan om te letten op het gewicht. De kans is groot dat je er zowel akoestisch als versterkt op wil gaan spelen, daarom zul je de gitaar dus ook vaak gaan vervoeren. Bijvoorbeeld als je vaak thuis speelt, maar daarnaast ook nog in een bandje actief bent. Ook voor het spelen zelf, is het fijn als de gitaar niet al te zwaar is. Dit geldt voor momenten wanneer je versterkt speelt, maar zeker ook wanneer je niet versterkt speelt. Spontaan even een nummer spelen met vrienden is natuurlijk fantastisch, maar wel als je dit kunt doen op een comfortabele manier. Let vooral ook op de houtsoort van de semi akoestische gitaar. Iedere houtsoort heeft namelijk zijn eigen, specifieke klanken. Mahoniehout laat volle midden- en bastonen horen. Esdoornhout staat juist weer bekend om zijn heldere, hoge tonen. Braziliaans rozenhout staat bekend om sterke hoge en midden tonen. Neem bovenstaande punten mee als je een semi akoestische gitaar gaat kopen. De beste semi akoestische gitaar is uiteindelijk de gitaar die voldoet aan jouw eisen en wensen.

meer dan 200 euro korting op semi-akoestische gitaren

De muziekwinkel van Nederland!