Snel gitaar leren spelen? Leer in 22 lessen gitaar spelen via de gitaarles van Koen. Nu voor slechts 77 euro!

Seagull s6 review

seagull s6 gitaar review

Wat ons betreft, is de Seagull s6 een uitstekende gitaar met een prima prijs/kwaliteitverhouding. De gitaar klinkt fantastisch, is uitstekend afgewerkt en is prima in balans. Voor de gitaar zijn hoogwaardige materialen gebruikt, waardoor je met de Seagull s6 een gitaar in huis haalt die hoog scoort in zijn prijsklasse. De Seagull s6 kun je online kopen in de webshops van Bax Muziekshop en Gear4Music.

Plus- en minpunten van de Seagull s6

Pluspunten

* Hoogwaardige materialen
* Gitaar blijft goed in balans
* Zuiver geluid

Minpunten

* Top is gevoelig voor krassen
* Dikke nek kan als lastig worden ervaren

Seagull s6 is voorzien van unieke houtsoorten

Zijn uiterlijk is wat ons betreft niet opvallend, eerder neutraal, zelfs tegen het degelijke aan. Maar als we de gitaar bespelen, merken we pas waarom deze gitaar wereldwijd zo populair is. De klank is echt uitzonderlijk te noemen, als je inzoomt, begrijp je al snel waar dit unieke geluid door wordt voortgebracht. Het bovenblad is namelijk gemaakt van massief cederhout. Een houtsoort dat doorgaans wordt gebruikt voor gitaren die zich in een veel hogere prijsklasse bevinden. En juist de houtsoort van het bovenblad is zeer bepalend voor het geluid van een gitaar, waardoor juist dit onderdeel het verschil maakt bij de Seagull s6. Ook de achterkant en de zijkant van de Seagull s6 zijn gemaakt van een houtsoort dat we niet veel tegenkomen in deze prijsklasse, namelijk kersenhout. Voor het fretbord is rozenhout gebruikt, een houtsoort die vaker wordt gebruikt voor het fretbord in een gitaar in deze klasse.

Seagull s6 heeft een uitzonderlijk heldere klank

Het geluid van de Seagull s6 is echt bijzonder te noemen. Het cederhout en kersenhout wat is verwerkt in deze gitaar, brengt dit unieke geluid voort. Het geluid kun je het beste typeren als een warme, volle, resonerende klank. Je zou er een vleugje country in kunnen horen. Er zijn mensen die het geluid van de s6 wat aan de felle kant vinden, wat ons betreft heeft de gitaar gewoon een mooie, royale klank. Bijzondere van de klank van deze gitaar is dat ook de zachte klanken goed behouden blijven. Ideaal om er bijvoorbeeld gevoelige liedjes op te spelen, waarbij juist deze zachte klanken het verschil kunnen maken. Ook een ideale gitaar voor de singer songwriter dus.

Hoogwaardige afwerking van de Seagull s6

Details maken het verschil, dat gaat zeker op bij de Seagull s6. De hals van de gitaar is relatief breed, wat voor sommige gitaristen overigens nog best lastig zou kunnen zijn. Zeker als je gewend bent om op wat smallere halzen te spelen, is dit echt wel even wennen. Gelukkig wen je hier snel aan, als je er een tijdje op speelt. De kop is wat kleiner in vergelijking met andere akoestische gitaren. Dit is gedaan door Seagull Gitaren om de snaren wat rechter te kunnen houden, wat weer als voordeel heeft dat de gitaar een stabiel geluid voort blijft brengen. Je hoeft de gitaar dus ook niet vaak te stemmen. Ook als je van plan bent om op te gaan treden, is deze gitaar een absolute aanrader. Doordat de gitaar stabiel blijft qua afstemming, hoef je hem namelijk niet veel te stemmen. Dat is wel zo fijn tijdens een optreden. Kritisch puntje is dat de top gevoelig is voor krassen, je moet dus wel een beetje voorzichtig zijn met de Seagull s6.

Seagull s6 als semi akoestische gitaar

Als we de Seagull s6 aansluiten op een versterker, blijft de unieke klank prima behouden. Bij de semi akoestische variant wordt een Quantum I geleverd, waarmee je de gitaar kunt versterken. Op een eenvoudige manier kun je de gitaar instellen zoals je dit zelf prettig vindt. Te kiezen valt uit volume, bas en trible, de omvormer zit in het zadel. Aansluiten is zo gedaan, waardoor je de Seagull s6 ook gemakkelijk kunt gebruiken om mee in een bandje te spelen. Ook vind je een ingebouwd stemapparaat in de Seagull s6. Een handigheid, wat soms wel erg fijn kan zijn. Een stemapparaatje is zo vergeten als je op reis gaat om op te treden. Nu heb je deze altijd bij je.

Seagull s6 kopen

De Seagull s6 is een gitaar waar je alle kanten mee op kunt. Ben je een beginnende gitarist en wil je een gitaar kopen? Heb je wel wat geld over voor een gitaar om goed te kunnen starten? Dan raden we je deze gitaar absoluut aan. Voor het stukje meer wat je betaalt ten opzichte van de ‘beginnersgitaren’, krijg je zoveel meer gitaar bij de Seagull s6. Komt nog bij dat je meteen een topgitaar in handen hebt, waarop het erg fijn spelen is en waar je je leven lang plezier van hebt. Voor de gevorderde gitarist is de Seagull s6 overigens ook een prima gitaar; gemaakt van hoogwaardige materialen en stabiel in zijn klank. Je hoeft de gitaar niet vaak te stemmen en semi akoestisch kun je er zo het podium mee op.

Conclusie review Seagull s6

De Seagull s6 is een prima gitaar met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. De gitaar heeft een prachtige klank, de gebruikte materialen zijn van uitzonderlijk hoog niveau en de gitaar is ook nog eens goed afgewerkt. Puntjes van kritiek zijn de brede hals en de kop die je snel kunt beschadigen. Een gitaar waarmee je zowel thuis als op het podium heerlijk mee kunt spelen. De gitaar is stabiel van klank, waardoor je hem niet vaak hoeft te stemmen, ideaal dus als je ermee gaat optreden. De Seagull s6 maakt wat ons betreft zijn goede reputatie meer dan waar. De gitaar is online prima verkrijgbaar, onder andere bij de webshops van Gear4Music en Bax Muziekshop.