Snel gitaar leren spelen? Leer in 22 lessen gitaar spelen via de gitaarles van Koen. Nu voor slechts 77 euro!

Richwood gitaren

richwood gitaren

Richwood maakt al sinds 1979 muziekinstrumenten, waaronder gitaren. Als gaat om gitaren, staat dit merk er bekend om dat ze gebruik maken van de allerbeste houtsoorten, hiermee kunnen ze de hoogwaardige kwaliteit garanderen. Richwood gitaren zijn onder andere beroemd geworden door de Richwood Master Series. Deze gitaren zijn stuk voor stuk handgemaakt. Het bedrijf is uiterst kritisch als het gaat om de inkoop van hout, hiervoor hanteren zij strenge criteria. Vaak wordt er gekozen voor sparrenhout of mahoniehout, daarnaast wordt er ook palissanderhout gebruikt.

De beste Richwood gitaren

Richwood A-50 Masters Series Grand Auditorium gitaar

Richwood A-50Een topgitaar, afkomstig uit de Master Series van Richwood. Het massieve mahoniehouten bovenblad voorziet het instrument van een unieke klank. De zijkant en achterkant zijn eveneens gemaakt van mahonie. De Richwood A-50 gitaar heeft bronzen snaren, die je makkelijk kunt bespelen. Zowel voor de beginner als voor de meer gevorderde gitarist is deze gitaar een aanrader.

Richwood RD12 Akoestische gitaar

Richwood RD12 Akoestische gitaarDe RD-12 is een ware akoestische sensatie. Het bovenblad is gemaakt van sparrenhout, wat dit instrument voorziet van een schitterende klank. Aan alles zie je dat deze gitaar met liefde is gebouwd; oliebad mechanieken en naast het gebruikte sparrenhout, vinden we ook de houtsoorten mahonie en acacia. Bovendien een gitaar met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Richwood gitaren

Een Richwood gitaar is er voor de beginners en voor de gevorderden. Voor een bedrag tussen de honderd en tweehonderd Euro kun je al een prima Richwood gitaar kopen, waarmee het dus echt een interessant merk is voor de beginnende gitarist. Voor de meer gevorderde gitarist met een wat hoger budget zijn er de gitaren uit de Richwood Master Series. Op het gebied van akoestische gitaren valt er veel te kiezen bij Richwood. Zo kun je kiezen voor een klassieke gitaar, maar ook voor een westerngitaar met stalen snaren. Wie ervan houdt om af en toe ook versterkt te kunnen spelen, kiest voor een semi akoestische gitaar van Richwood. Deze kun je versterken, ideaal als je er ook mee in een bandje wilt spelen. De RD12 van Richwood is een zeer bekende akoestische gitaar, deze gitaar heeft een bovenblad gemaakt van sparrenhout, wat het instrument voorziet van een uitzonderlijk mooi geluid. Wil je een Richwood elektrische gitaar kopen? Ook dit is mogelijk. Ook bij de elektrische gitaren zie je duidelijk terug dat deze gitaarbouwer het vak serieus neemt, ze bieden elektrische gitaren van topkwaliteit aan, waar je als muzikant heel veel plezier van zult hebben.