Snel gitaar leren spelen? Leer in 22 lessen gitaar spelen via de gitaarles van Koen. Nu voor slechts 77 euro!

Plectrum bedrukken; maak je eigen plectrum!

plectrum bedrukken

Een plectrum gebruik je om de snaren van je gitaar mee te bespelen. Je houdt het vast tussen duim en wijsvinger en vervolgens raak je de snaren aan. Een fijne manier om op je gitaar te spelen en je kunt op deze manier ook nog eens het maximale uit iedere snaar halen. Het geluid wat je met een plectrum voort kunt brengen is zuiver en stabiel. Tegenwoordig is het mogelijk om je eigen plectrum te laten bedrukken, hiermee maak je jouw plectrum persoonlijk en origineel, gaaf toch?

Plectrum maakt gitaarspelen persoonlijk

Het woord ‘plectrum’ is afgeleid van het Griekse woord ‘plektron’, wat ‘iets aan slaan’ betekent. Al voor de jaartelling werd er gespeeld met een plectrum. Er zijn verschillende plectra verkrijgbaar, op het gebied van materiaalsoorten valt er veel te kiezen, maar zeker ook als het gaat om de dikte van het plectrum. Als we kijken naar het materiaal, zien we dat plectra meestal gemaakt worden van hard plastic, daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor bijvoorbeeld een houten plectrum of een variant die gemaakt is van vogelveren. Dit maakt een plectrum ook meteen persoonlijk; je kunt kiezen voor het plectrum waarvan jij vindt dat deze het beste past bij jouw gitaarspel. Gitaristen die houden van verfijnd gitaarspel, kiezen veelal voor een plectrum. Je kunt de snaren individueel veel beter aanslaan met een plectrum. Hierdoor je kun je dat specifieke geluid laten horen, zoals jij dit voor ogen hebt. Ten opzichte van spelen met alleen je vingers, heeft een plectrum als voordeel dat je hier veel stabieler mee kunt spelen. Als je speelt met je vingers, is de kans groot dat je hiermee de snaren iedere keer net iets anders raakt. Bij een plectrum is dit niet het geval.

Plectrum laten bedrukken

Je kunt ervoor kiezen om je eigen plectrum te maken. Dit kan door een stuk hard plastic te nemen (bijvoorbeeld een oude pinpas) en hier de vorm van een plectrum uit te knippen. Zorg er hierbij wel voor dat je de randen wel goed schuurt, zodat je geen scherpe randen meer hebt. Je kunt er ook voor kiezen om plectra te kopen, deze kosten niet veel en je hebt ze in veel soorten, maten en kleuren. Je kunt er ook voor kiezen om je plectra te laten bedrukken op de manier zoals jij dit wilt.

Veel mogelijkheden plectrum bedrukken

De mogelijkheden op dit gebied zijn eindeloos. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de naam van jouw band op te laten drukken. Erg handig als je ervoor wilt zorgen dat je band meer bekendheid krijgt, in dit geval kun je deze plectra ook hier en daar weggeven. Heb je een eigen bedrijf? Laat plectra bedrukken met de naam en het logo van je bedrijf en verwerk deze in een relatiegeschenk. Een originele manier om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen. Het chique laten graveren van een tekst op een houten plectrum kan bijvoorbeeld ook. Denk hierbij aan een jubileum moment, het tienjarig bestaan van je band bijvoorbeeld. Als je tijdens dit jubileumconcert speelt met dit speciale houten plectrum, geeft dat wel echt een bijzonder gevoel. En na afloop krijgen je bandleden natuurlijk allemaal dit unieke plectrum uitgereikt. Een plectrum custom made laten bedrukken is origineel en een gadget voor het leven.