Snel gitaar leren spelen? Leer in 22 lessen gitaar spelen via de gitaarles van Koen. Nu voor slechts 77 euro!

Martinez gitaren

martinez gitaren

Het merk Martinez komt uit China en bouwt vanaf 1978 al gitaren. Het bedrijf is gespecialiseerd in de klassieke gitaar (ook wel Spaanse gitaar genoemd), maar is ook beroemd geworden door zijn flamencogitaren van topkwaliteit die dit merk op de markt heeft gebracht. Martinez staat bekend om de degelijke, traditionele wijze waarop zij gitaren bouwen. En of je nu een beginnend gitarist bent of gevorderde, jij gaat jouw perfecte Martinez gitaar zeker vinden. Het bedrijf heeft een traditionele werkplaats waar je meteen het ambacht herkend. Je vindt hier oude werkbanken, houtsnippers en gereedschappen die typisch zijn om gitaren mee te kunnen bouwen. Naast de tradities waar het bedrijf aan vasthoudt, wordt er ook constant gekeken naar innovatiemogelijkheden om de gitaren nog beter te maken.

Martinez gitaar kopen

Een Martinez gitaar wordt ook regelmatig aangeboden als Antonio Martinez gitaar. Antonio Martinez was een beroemd componist. Een Martinez gitaar koop je als houdt van een gitaar met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Dit zien we terug in bijvoorbeeld de Martinez MTC-080 van Martinez. Een gitaar waarmee het merk veel succes heeft gehad. Deze gitaar is voorzien van nylon snaren en heeft een brede hals. Dit maakt dit een ideale beginnersgitaar. Je krijgt er in het begin geen zere vingers van en je hebt ruimte genoeg om je vingers neer te zetten. Dit model laat een stabiel geluid horen, waarmee je direct het gevoel hebt dat je lekker aan het spelen bent. Dit maakt gitaarspelen vanaf de eerste seconde leuk. Zeker als je ook nog eens zo verwend wordt door de unieke klank die voortkomt uit een Martinez gitaar.

De beste Martinez gitaren

Martinez Flamenco gitaar MFG-CS Solid Spruce & Cypress

Martinez laat met deze Flamencogitaar zien dat ze in dit genre tot de wereldtop behoren. Het bovenblad van deze gitaar is van sparrenhout, aangevuld met cipres op de zijkant en achterkant. Deze combinatie van houtsoorten voorziet deze Martinez gitaar van een lichte, explosieve, krachtige klank. De gitaar is prima afgewerkt, zoals je dit mag verwachten van een topmerk als Martinez. Voordeel van deze gitaar is dat je hem gemakkelijk kunt stemmen, maar zeker ook bespelen. Dat maakt het een ideale gitaar voor de beginnende flamencogitarist. De gitaar heeft een luxe uitstraling door de hoogglanslak waarmee dit instrument is afgewerkt.

Martinez MC58SCE

Deze elektro akoestische gitaar van Martinez kun je gemakkelijk versterken. Hiermee kun je dus ook meespelen in een bandje en het unieke geluid van dit unieke instrument luid laten horen. De gitaar heeft nylon snaren wat hem makkelijk bespeelbaar maakt. Het bovenblad is van sparrenhout, de zijkant en achterkant zijn gemaakt van palissander. De gitaar is voorzien van een ingebouwde Fishman voorversterker en een element met tuner.