Snel gitaar leren spelen? Leer in 22 lessen gitaar spelen via de gitaarles van Koen. Nu voor slechts 77 euro!

Lâg gitaren

lag gitaren

Lâg gitaren maakt vanaf 1980 gitaren, het bedrijf komt uit Frankrijk en is opgericht door Michel Lâg-Chavarria. Het bedrijf richtte zich aanvankelijk op elektrische gitaren, maar werd uiteindelijk wereldberoemd door zijn akoestische gitaren. Het bedrijf heeft ondertussen al vele internationale prijzen gewonnen. Het bedrijf staat vooral bekend om zijn innovatie en constante zoektocht naar een nog betere klank van hun instrumenten. In 2016 kwam de Franse gitaarbouwer Maurice Dupont in dienst van Lâg. Hij gaf het bedrijf een nieuwe impuls en maakte de gitaarbouwers in de fabriek nog beter dan zij al waren. Bekende gitaristen die spelen op dit Franse topmerk zijn onder andere Phil Campbell en Charles Hedger.

Tramontane gitaar

Een bekende gitaar van Lâg is de Tramontane gitaar. Deze zeer populaire gitaar is uniek in zijn soort, heeft een prachtige klank en is prima afgewerkt. Bijvoorbeeld de Tramontane T80DCE van Lâg laat zien waar deze Franse gitaarbouwer toe in staat is. De gitaar is onder andere gemaakt van de tropische houtsoort Khaya en heeft een massief bovenblad gemaakt van sparrenhout. De body is voorzien van een prachtige hoogglans laklaag, de klank is verfrissend en prima in balans.

Lâg gitaar kopen

Een Lâg gitaar is een investering in klank en kwaliteit. Deze Franse gitaarbouwer heeft onder andere prima akoestische gitaren, elektrische gitaren en semi akoestische gitaren op de markt gebracht. Je kunt ervoor kiezen om een tweedehands Lâg gitaar aan te schaffen, bijvoorbeeld via Marktplaats, maar ook online zul je zeker slagen, bijvoorbeeld op de sites van Bol.com en Dijkman muziek. Hieronder kun je van twee gitaren van Lâg een review lezen. Een gitaarmerk waar je heel veel plezier aan zult beleven.

De beste Lâg gitaar

LAG Tramontane T118D Natural

Deze T118D uit de Tradition-serie van LAG is een uitstekend instrument met een prima prijs/kwaliteit verhouding. De gitaar is voorzien van een massief bovenblad van cederhout. De zijkanten zijn van mahoniehout. Deze houtsoorten zijn duidelijk terug te horen in de uitgebalanceerde klank. De zwarte onderdelen en de rozet maken deze gitaar ook nog eens erg elegant. De gitaar laat zich gemakkelijk bespelen, waardoor het ook nog eens een ideale beginnersgitaar is.

LAG I100 elektrische gitaar

Deze zwarte I100 elektrische gitaar van LAG is een prima gitaar om mee in een rockband te spelen. Het instrument heeft de uitstraling, maar ook die krachtige klank die je graag wilt laten horen op het podium. In deze gitaar zijn de houtsoorten mahonie en populier gebruikt, dit is duidelijk te horen in de perfect uitgebalanceerde klank van het instrument. Daarnaast is dit een gitaar die zich gemakkelijk laat bespelen. Ideaal voor de beginnende gitarist.