Snel gitaar leren spelen? Leer in 22 lessen gitaar spelen via de gitaarles van Koen. Nu voor slechts 77 euro!

Reisgitaar / kleine gitaar

kleine gitaar

Een reisgitaar is er voor de gitarist die altijd en overal wil kunnen spelen. Er zijn gitaristen die erop staan om hun gitaar bijvoorbeeld mee te nemen op vakantie. En dat kan natuurlijk heel handig zijn, denk bijvoorbeeld maar eens aan het spelen rond het kampvuur op de camping. Gezellig, na een dag zon en strand met elkaar rond het kampvuur zitten en lekker spelen maar. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een gitaar mee wilt nemen op vakantie om door te kunnen oefenen. Zeker als je net begint met gitaarspelen, is het fijn als je op vakantie ook nog even lekker door kunt gaan met je online lessen. Daarnaast kiezen veel mensen er ook voor om op zakenreis een gitaar bij zich te hebben. Vaak zitten mensen op zakenreis ’s avonds alleen op de hotelkamer, dan kan gitaarspelen een zeer welkome tijdsbesteding zijn. Reisgitaren zijn er in verschillende afmetingen. Zo kun je bijvoorbeeld onder andere kiezen voor een inklapbare variant, maar zijn er ook er verschillende afmetingen verkrijgbaar die geschikt zijn als reisgitaar, zoals de 1 / 2 gitaar en de 3 / 4 gitaar.

De 5 beste reisgitaren / kleine gitaren

1. Richwood A-50 Masters Series Grand Auditorium gitaar

Richwood A-50Alleen al vanwege zijn uiterlijk zou je hem mee op reis willen nemen. Deze opvallende Richwood reisgitaar is subtiel groen, wat hem avontuurlijk maakt. Een gave Westerngitaar uit de ColourTune-serie van Richwood. Zijn afmeting 3 / 4 is ideaal om mee op reis te nemen. Op vakantie, maar zeker ook op zakenreis waarbij het op de hotelkamer ’s avonds heerlijk spelen zal zijn op deze topgitaar. Ook voor kinderen van negen tot twaalf jaar is dit een prima gitaar. De gitaar is afgewerkt met zijdeglans lak, waarbij de kleur er met de hand ingewreven is. Het bovenblad is van lindehout wat zorgt voor een gitaar met een prachtige klank.

2. LaPaz 001-3/4 klassieke gitaar naturel

Ook LaPaz heeft uitstekende reisgitaren in zijn assortiment, zoals de 001-3 / 4 klassieke gitaar. Een uniek instrument met een fraaie, degelijke uitstraling. De klankkast is gemaakt van lindehout, waarmee de gitaar een uniek geluid mee voortbrengt. De gitaar heeft nylon snaren, wat ideaal is voor de beginnende gitarist. Een gitaar met een hoog speelgemak en een prima prijs/kwaliteit verhouding.

3. Gomez 036 3/4 -model klassieke gitaar sunburst

Alleen al voor het uiterlijk zou je deze Gomez zo kopen. Als je op reis gaat, dan is dit een gitaar die je met liefde mee zou nemen. De sunburst uitstraling heeft altijd iets unieks. Hiermee straalt de gitaar direct warmte uit, wat mooi tot zijn recht komt als je er bijvoorbeeld op vakantie mee speelt bij een kampvuur. De gitaar is gemakkelijk te bespelen wat hem ook ideaal maakt voor kinderen om mee te starten. De klank is uitstekend, dat geldt ook voor de afwerking. Een gitaar met een prima prijs/kwaliteitverhouding.

4. Richwood T-20 reisgitaar met massief A keuze Sitka spar bovenblad

Richwood T-20 reisgitaarEen handgemaakte reisgitaar van Richwood, dat is nog eens een gitaar om mee te nemen op vakantie. Het bovenblad is gemaakt van sparrenhout, wat zorgt voor een prima klank. De zijkant en achterkant zijn gemaakt van mahoniehout, deze Richwood T-20 reisgitaar is bovendien zijdeglanzend afgewerkt. Een gitaar met een luxe uitstraling en een uitstekende klank. Prachtig afgewerkt en ook nog eens gemakkelijk te bespelen. Ideaal om mee te nemen op reis, deze topgitaar van Richwood.

5. Yamaha CGS102A klassieke gitaar naturel 1 / 2 model

Yamaha CGS102AEen klassieke gitaar van Yamaha in de afmeting 1 / 2. Dit betekent dat de gitaar de helft zo groot is als een gitaar voor volwassenen. Ideaal als je niet veel ruimte tot je beschikking hebt voor je gitaar. Deze gitaar kun je gemakkelijk kwijt in je auto of meenemen in de trein. Deze klassieke gitaar van Yamaha laat een uitstekend geluid horen, waar het bovenblad van sparrenhout een grote invloed op heeft. De gitaar heeft makkelijk bespeelbare nylonsnaren. Voor kinderen tot negen jaar is dit overigens ook een prima gitaar; de gitaar is goed hanteerbaar en laat zich gemakkelijk bespelen op de hals. Yamaha heeft deze gitaar uitstekend afgewerkt. Een gitaar met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

Verschillende soorten

Je kunt als reisgitaar natuurlijk ook altijd kiezen voor de Ukelele. Deze gitaar heeft maar vier snaren en wordt door veel liefhebbers meegenomen op vakantie. Een charmant instrument die bij iedereen in de smaak valt op vakantie. Naast deze gitaar kun je ook kiezen voor een ‘gewone’ gitaar, maar dan in de afmeting 1 / 2 gitaar of 3 / 4 gitaar. Beide maten lenen zich er qua formaat uitstekend voor om mee te nemen op reis. Een kleine gitaar heeft als voordeel dat deze veel minder ruimte inneemt dan de normale maat. De 1 / 2 gitaar is een afmeting die normaal wordt gebruikt door kinderen tot negen jaar, maar leent zich er dus ook uitstekend voor om te gebruiken als reisgitaar. Handig, als je niet veel bagageruimte tot je beschikking hebt, maar toch een gitaar mee wilt nemen. Voor gitaristen die echt heel weinig ruimte tot hun beschikking hebben, is er zelfs ook nog een minigitaar, deze heeft als afmeting 1 / 8 . De meest gangbare afmeting voor een reisgitaar is toch wel het 3 / 4 formaat. Dit formaat komt het dichtste bij het normale formaat, veel mensen vinden dan ook gitaren van deze afmeting erg prettig om mee te nemen als reisgitaar. Naast kleinere afmetingen van gitaren kun je ook kiezen voor een inklapbare gitaar.

Voordelen en nadelen reisgitaar

Het grote voordeel van een reisgitaar is dat je altijd en overal kunt spelen. Daarnaast is de reisgitaar in verschillende afmetingen verkrijgbaar tot zelfs het formaat van 1 / 8 aan toe. Dat betekent dat de reisgitaar als voordeel heeft dat deze weinig ruimte in hoeft te nemen. Nadeel van een reisgitaar is dat het natuurlijk een gitaar is waar je weinig op zult spelen, hierdoor zal het iedere keer weer even wennen zijn als je erop speelt. Daarnaast blijft het een risico of de gitaar wel onbeschadigd op de bestemming aan zal komen. In de auto kunnen koffers bijvoorbeeld schade aanrichten doordat ze hard tegen een gitaarkoffer of gitaartas aan knallen bij bijvoorbeeld een aanrijding. Daarnaast is een nadeel van een reisgitaar dat je deze altijd opnieuw moet stemmen als je ermee gaat spelen.

Reisgitaar kopen

Omdat je er waarschijnlijk slechts een aantal keren per jaar op zult spelen, kun je er natuurlijk voor kiezen om een tweedehands gitaar aan te schaffen als reisgitaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Ukelele, maar zeker ook aan een 1 / 2 gitaar of een 3 / 4 gitaar. Ga je vaker op reis of wil je gewoon een goede gitaar aanschaffen, kijk dan eens bij muziekshop Bax of Bol.com. Je vindt hier prima reisgitaren met een uitstekende prijs / kwaliteitverhouding.