Snel gitaar leren spelen? Leer in 22 lessen gitaar spelen via de gitaarles van Koen. Nu voor slechts 77 euro!

Kinder gitaarles

kinder gitaarles

Als je kind interesse begint te krijgen voor muziek is dat natuurlijk prachtig. Kinderen zien muziekprogramma’s op TV, kijken YouTube filmpjes en horen veel muziek op de radio. Veel kinderen willen graag zelf een instrument kunnen bespelen, waarbij de gitaar erg populair is. Maar wat is nu een goede leeftijd om te starten met gitaarles voor kinderen? Dit kan uiteraard per kind verschillen, maar vanaf zeven jaar zijn kinderen in staat om les te volgen en zijn ze vaak ook bereid om regelmatig te oefenen.

Voordelen online kinder gitaarles

Online lessen volgen is voor kinderen (en hun ouders) ideaal. Je hoeft je kind niet naar muziekles te brengen, de kosten zijn laag en doordat kinderen kunnen spelen waar en wanneer zij dat willen, zijn ze vaak ook nog beter gemotiveerd. En de online lessen kun je natuurlijk altijd twee keer of meer keer bekijken. Als bijvoorbeeld een online les wat lastiger is voor een kind, kun je de les nog een keer afspelen of juist iedere keer een stukje kijken en het filmpje op pauze zetten. Net zolang totdat je kind het wel onder de knie heeft. En is het een keer slecht weer buiten? Dan is dat een ideaal moment om online een gitaarles te volgen.

Samen online gitaarles volgen

Veel ouders besluiten om samen met hun kind gitaarles te volgen. Het voordeel hiervan is dat je als ouder zelf ook leert om gitaar te spelen, maar je ook nog eens extra tijd doorbrengt met je kind. Je maakt hetzelfde mee en je kunt elkaar motiveren. Bijvoorbeeld als je kind het niet lukt om een bepaald akkoord te spelen, kun je uitleggen hoe dit moet. Ook kun je samen bijvoorbeeld een liedje voordragen met kerst, hiermee hebben jullie een doel en dat werkt vaak motiverend.

Gitaarles voor kinderen is goed voor de ontwikkeling

Gitaar leren spelen maakt kinderen socialer. Als een kind bijvoorbeeld een liedje voor publiek voor gaat dragen, is dit spannend en krijgen ze ook meer respect voor andere kinderen die iets voor durven dragen. Daarnaast worden de hersenen getraind door het aanleren van iets nieuws. Dit nemen kinderen ook mee naar school, waardoor ze daar nieuwe lesstof beter en sneller tot zich zullen nemen. Gitaarspelen maakt een kind ook nog eens een stuk creatiever. Kortom, gitaarles is goed voor de ontwikkeling van een kind.

Start met goed materiaal

Als een kind op gitaarles gaat, is goed materiaal belangrijk. Starten op een oude, valse gitaar kan een groot afbreukrisico met zich meebrengen en dat zou zonde zijn. Voor kinderen zijn er speciale gitaren op de markt, deze zijn kleiner van formaat waardoor kinderen overal goed bij kunnen. Voor kinderen tot 9 jaar is er de 1 / 2 gitaar, voor kinderen van 10 en 11 jaar oud is er de 3 / 4 gitaar. Kinderen vanaf 12 jaar oud kunnen spelen op een gitaar voor volwassenen. Het is handig om een beginnerspakket aan te schaffen voor kinderen, in een dergelijk pakket zit alles wat je nodig hebt. Zoals bijvoorbeeld de gitaar zelf, een gitaartas, plectra, extra snaren en een stemapparaat. Het voordeel van een dergelijk pakket is dat je in één keer alles in huis hebt om goed te starten. Hierdoor hoe je niet naderhand nog dingen aan te schaffen die je achteraf gezien meteen had moeten kopen. Vaak zijn deze pakketten in verhouding ook nog eens een stuk voordeliger. Deze pakketten zijn onder andere te bestellen bij muziekshop Bax en Bol.com

Waar kan mijn kind online gitaarles volgen?

Gitaarles.nl

Zowel voor volwassenen als voor kinderen worden er online gitaarlessen aangeboden. Op de website http://gitaarles.nl/ worden gitaarlessen specifiek voor kinderen aangeboden. Op deze website volgden meer dan 5000 cursisten de online lessen. In een cursus van 10 lessen, leg je als startende gitarist hier een goede basis. Hier ben je slechts 5,75 per maand kwijt voor je gitaarlessen, gebaseerd op een abonnement voor een jaar. Kortere abonnementen zijn ook mogelijk, de prijs per maand zal dan wat hoger komen te liggen.

Gitaartabs

Gitaartabs.nl is ook een prima website waarbij je online gitaarles kunt volgen. De lessen worden in een rustig tempo gegeven waardoor het voor iedere leeftijd goed te volgen is. De lessen worden gegeven door ervaren docenten met een conservatoriumachtergrond, waardoor je zeker weet dat je kind hier prima les zal krijgen. De kosten bedragen 15,95 per maand.

Gitaarles van Koen

logo Gitaarles van KoenGitaarlesvankoen.nl is de website van gitarist en Volendammer Koen Snoek, opgeleid door de 3J’s. Hier kan een kind in 22 lessen voor 67 Euro een prima online cursus voor beginners volgen.

Online muziek academie

De Online muziek academie onderscheidt zich door een unieke lesmethode. Deze methode bestaat uit drie onderdelen (beginners, liedjes leren spelen en specifieke onderdelen), waarbij je als startende gitarist op een plezierige manier steeds een stapje vooruit gaat. De kosten voor een abonnement bedragen hier 14,95 per maand.

Tips gitaarles

Gitaar leren spelen is vooral veel oefenen. Zorg er dan ook voor dat je kind voldoende tijd heeft om veel te kunnen oefenen. Hierbij is het fijn als er geoefend kan worden in een ruimte waarin het kind ongestoord de online les kan volgen en zelf in alle rust kan oefenen. Let er ook op dat hier geen andere verleidingen zijn zoals bijvoorbeeld computerspelletjes. Door af en toe even te kijken hoe het gaat, kun je jouw kind extra motiveren. Als een kind een boek heeft gekregen bij de cursus, kun je volgen waar je kind zich op dat moment mee bezighoudt en hier vragen over stellen. Een mooie beloning in het vooruitzicht stellen kan vaak ook erg motiverend werken. Denk hierbij aan een mooie gitaartas of een versterker die je jouw kind cadeau kunt geven als bijvoorbeeld de basiscursus met succes voltooid is. Misschien kun je jouw kind wel motiveren om iets voor te dragen tijdens een feestje thuis of op school. Of misschien wel op een speciale gebeurtenis zoals op een trouwdag. Spelen voor publiek is natuurlijk altijd leuk.

profiteer van een gratis proefles op gitaarles.nl

Speel vandaag je eerste nummer en ontvang gratis het handige akkoordenboek!