Snel gitaar leren spelen? Leer in 22 lessen gitaar spelen via de gitaarles van Koen. Nu voor slechts 77 euro!

Gretch gitaren

gretch gitaren

Gretsch werd opgericht in 1883 door Friedrich Gretsch. Hij had een kleine winkel in New York, Amerika. Gretsch maakte drums, tamboerijnen en banjo’s. Gretsch stond met name bekend om zijn vakmanschap. Alles deed hij met de hand en ieder detail werd keurig afgewerkt. Zijn toewijding en passie voor de instrumenten maakte hem steeds bekender. Gretsch ging ook eigen ontwerpen maken en ontwikkelde nieuwe productietechnieken. Nieuwe generaties Gretsch maakte het merk steeds groter en het gitaarmerk brak wereldwijd door. Ook nu heeft Gretsch vakmanschap en kwaliteit nog steeds hoog in het vaandel staan, net als Friedrich Gretsch ook had. Juist dat is de reden waarom zoveel mensen kiezen voor een gitaar van dit merk. Als je speelt op een Gretsch, voel je het ambacht en de liefde voor de gitaar in het instrument.

Een Gretsch gitaar is geliefd

Gretsch bouwt niet alleen akoestische gitaren, maar ook elektrische gitaren. Het merk werd gaandeweg ook steeds populairder bij grote artiesten. Onder andere Charlie Watts, Chet Atkins en Bono zijn dol op dit Amerikaanse gitaarmerk. Ook Phil Collins en Neil Young behoren tot de fans van dit prachtige merk. Het maakt voor Gretsch niet uit voor welk genre je een muziekinstrument zoekt, deze Amerikaanse instrumentenbouwer, heeft ze in het assortiment. Of je nu houdt van blues, folk of pop, jij gaat jouw ideale instrument vinden in het assortiment van Gretsch.

Gretsch heeft beroemde modellen

Gretsch gitaren heeft beroemde modellen voortgebracht zoals onder de Country Gentlemen en de 6120 Chet Atkins. Deze modellen werden al snel heel populair, zeker ook onder Country liefhebbers. De 6120 was zo’n model die het heel goed deed onder liefhebbers van deze muziekstijl. Gretsch werd ook heel populair doordat ze voor die tijd heel experimenteel waren met kleuren. Zo brachten ze gitaren uit in de kleuren ‘Cadillac Green’ en ‘Sunset Orange’. Veel muzikanten hielden wel van dit soort benamingen, wat het merk alleen maar nog meer populairder maakte. Ook werden veel Gretsch gitaren voorzien van ornamentjes, waar ze ook veel bekendheid mee kregen.

Gretsch is gewild onder gitaristen

De namen van de gitaren van Gretsch zijn bijzonder te noemen. Wat te denken van Silver Jet, White Falcon en Corvette. Maar Gretsch heeft nog veel meer modellen met prachtige namen uitgebracht; Clipper, Viking en Anniversary. Bekende modellen van Gretsch zijn ook Roundup, Duo-Jet en Country Club. Modellen die ook de aandacht hebben getrokken van beroemde bands. Beroemde bands die spelen op instrumenten van Gretsch zijn de Rolling Stones, AC/DC en Guns and Roses. Ook veel artiesten zijn / waren dol op dit Amerikaanse merk, namelijk Roy Orbison, Chris Isaak en Neil Young.

Gretsch gitaar kopen

Of je nu wilt gaan voor een strakke elektrische gitaar of een mooie akoestische gitaar van Gretsch, je gaat jezelf er gegarandeerd een plezier mee doen. Het merk is wereldberoemd en enorm geliefd onder gitaristen en muzikanten. Prachtige modellen als de Country Gentlemen, kleurstijlen als de Cadillac Green, het maakt Gretsch tot een prachtig merk. Maar uiteindelijk draait het natuurlijk om de kwaliteit van de gitaar en de klank en dat is prima voor elkaar bij Gretsch. Een Gretsch gitaar kun je online kopen bij Key Music en Bax muziekshop.

De beste Gretsch gitaren

Gretsch FSR G5420TG Electromatic Hollow Body Snow Crest White

Een Limited Edition van Gretsch, deze schitterende semi akoestische gitaar. Voorzien van hoogglanslak, wat de gitaar meteen een uniek uiterlijk geeft; stoer en chique tegelijk. De slagplaat is goudkleurig, wat dit beeld nog eens extra versterkt. De body is gemaakt van elzenhout en bestaat uit maar liefst uit vijf lagen. De klank is puur Gretsch: treffend, krachtig en stabiel. De volumeregeling is gemakkelijk te bedienen en doet wat het moet doen. Rock and roll liefhebbers zullen heerlijk spelen op deze Gretsch, deze muziekstijl past namelijk uitstekend bij deze gitaar. De hardware is verguld, waarmee de gitaar nog meer allure krijgt. Kortom, een gitaar met een prachtige klank die ook nog eens voortreffelijk is afgewerkt. Zeker ook een gitaar voor de gevorderde gitarist die houdt van een unieke verschijning op het podium.

Gretsch G5420T Electromatic Hollow Body Bigsby Orange Stain

De body van deze Hollow Body is oranje en gemaakt van esdoornhout wat bestaat uit vijf lagen. Dit zorgt ervoor dat deze elektrische Gretsch gitaar een heldere klank heeft en uitstekend resoneert. Op de hals vinden we 22 frets, waardoor de gitaar gemakkelijk te bespelen is. De gitaar heeft een mooie zilveren slagplaat, dit in combinatie met het frisse oranje, maakt dit een gitaar met allure. Op een simpele manier kun je het volume regelen, opvallend is ook dat je op deze Gretsch mooie, zachte klanken kunt laten horen. Ideaal als je ervan houdt om ook subtiele, gevoelige liedjes te spelen, waarbij je natuurlijk wilt dat de klank goed overkomt.

Gretsch G5191BK Tim Armstrong Electromatic Black

Deze hollowbody uit de electromatic serie maakt meteen indruk door zijn matzwarte verschijning. Dit semi akoestische model is vernoemd naar de legendarische gitarist Tim Armstrong, bekend van de punk rockband Rancid. De gitaar komt bescheiden over, maar is prima geschikt voor het wat ruigere werk. De gitaar is voorzien van degelijke, hoogwaardige elementen waarmee je een prima gitaar in huis haalt, waar je de rest van je leven plezier van zult hebben. De hardware is van goud, waar je aan kunt zien dat er veel aandacht is besteed aan de afwerking. Op de gitaar vinden we ook de handtekening terug van Tim Armstrong, zeker voor de fans van deze gitarist heeft dit absoluut meerwaarde. De klankkast is gemaakt van esdoornhout, wat de gitaar voorziet van een strak geluid. In de gitaar zijn speciale elementen toegevoegd die de ruis eruit kunnen halen, waardoor de gitaar altijd zuiver klinkt. Daarnaast is de gitaar voorzien van soepele stemmechanieken, waardoor je deze Gretsch ook nog eens gemakkelijk kunt stemmen.