Snel gitaar leren spelen? Leer in 22 lessen gitaar spelen via de gitaarles van Koen. Nu voor slechts 77 euro!

Gitaarles

Kan jij wel wat gitaarles gebruiken? Dan ben je bij de GoudenGitaar aan het juiste adres! Lees hier welke online gitaarles cursussen de moeite waard zijn en welke gitaristen bij jou in de omgeving lokale gitaarlessen geven!
gitaarles

Gitaar leren spelen staat bij veel mensen hoog op het verlanglijstje. Heerlijk tijdens de vakantie met een groep vrienden gitaar spelen rondom het kampvuur. Of misschien is je droom wel om in een band te gaan spelen en door Nederland heen te toeren. Je kunt ervoor kiezen om zonder les gitaar te leren spelen. Dit vergt echter veel aanleg en een ijzeren discipline. Veel mensen kiezen er daarom ook voor om gitaarles te nemen. Met gitaarles word je stap voor stap meegenomen in je ontwikkeling en zul je merken dat je basis veel sterker wordt dan als je het jezelf aan zou leren.

Beste gitaarles online

We trappen dit artikel af met enkele goede online gitaar cursussen. Onderstaande cursussen zijn de populairste en meest gebruikte online cursussen van Nederland. Ze zijn zeer betaalbaar. Kortom, absoluut de moeite om op deze manier online gitaarles te krijgen.

Gitaarles van Koen

logo Gitaarles van KoenJe kunt online gitaar les nemen bij Koen Snoek. Koen uit Volendam is opgeleid door de 3JS en heeft een persoonlijke aanpak. Zelf heeft hij veel ervaring als gitarist en weet hij precies hoe je het beste gitaar kunt leren spelen. En of je nu gitaar wilt leren spelen voor bij het kampvuur of je wilt in een bandje spelen, hier zul je het online allemaal leren. Bij Koen draait alles om het resultaat, liever een goed resultaat dan een snel resultaat. Door middel van een stappenplan word je de basis van het gitaarspelen goed aangeleerd, waardoor je er ook op de lange termijn veel aan hebt. Jaarlijks organiseert hij een kampvuur evenement waarbij alle cursisten welkom zijn. Dit evenement geeft aan hoe Koen zijn online gitaarlessen het liefste geeft; persoonlijk, maar wel gericht op resultaat. Koen biedt verschillende cursussen aan, waaronder een basiscursus gitaar, een slagjes en ritmecursus, een tokkelcursus en een vervolgcursus. Ideale cursussen voor de beginnende gitarist, zeker ook omdat er een prima opbouw in zit en je alle lessen kunt volgen wanneer het jou uitkomt. De basiscursus bestaat uit 22 lessen. Zie voor meer informatie over de cursussen de link www.gitaarlesvankoen.nl/cursussen/ De bovengenoemde cursussen kosten allemaal 67 Euro. Daarnaast biedt Koen ook nog cursussen met een thema aan, ook te vinden op zijn website.

Gitaarles.nl

Meer dan 5000 gitaristen kozen voor deze website. Een overzichtelijk website waarop je als beginnende gitarist gemakkelijk kunt navigeren. Het cursusaanbod bestaat onder andere uit een Cursus Basis Akkoorden voor beginners en een Cursus Tokkelen bij het Kampvuur. Twee prima cursussen waar je als beginnende gitarist echt iets aan hebt. In de Cursus Basis akkoorden leer je in tien lessen onder andere hoe je open akkoorden kunt spelen en hoe je verschillende slagritmes kunt spelen. Naast de tien lessen kun je hierbij beschikken over meer dan honderd online video’s die je kunt bekijken. Meer informatie over de cursussen kun je vinden op https://gitaarles.nl/cursus/. Je kunt kiezen voor abonnementen waarbij je kunt kiezen uit onder ander termijnen van 3 maanden, 6 maanden en 12 maanden. Als je kiest voor een abonnement van twaalf maanden, zijn de kosten slechts 5,75 per maand.

Gitaartabs

Gitaartabs is een online platform waar zowel de beginner als de ervaren gitarist terechtkan. De site is overzichtelijk en navigeert prettig. De lessen zijn samengesteld door docenten met een conservatorium achtergrond, er is bewust gekozen voor kwaliteit. Door een account aan te maken kun je in je eigen tempo lessen gaan volgen, waaronder je de mogelijkheid hebt om ook elektrisch gitaar te spelen. Als beginner kun je starten met de lessen die voor starters zijn, later kun je lessen volgen voor de meer ervaren gitarist. Een prettige manier van opbouwen, waarbij je natuurlijk lessen zo vaak kunt terugkijken als je zelf wilt. Het cursusaanbod is duidelijk en overzichtelijk. Zo kun je onder andere kiezen voor de cursus ‘gitaar voor beginners’, ‘gitaar akkoorden leren’ en ‘slagpatronen’. Het volledige cursusaanbod kun je vinden op: www.gitaartabs.nl/gitaarles/ De kosten om onbeperkt toegang te krijgen tot het cursusaanbod bedragen 15,95 per maand.

Online muziek academie

De Online muziek academie geeft je als startende gitarist direct een goed gevoel. Je wordt op de site meteen enthousiast van het cursusaanbod en de wijze waarop je meegenomen wordt in de wereld van de gitaar. Hier weten ze hoe belangrijk het is dat mensen graag op een ontspannen manier les krijgen, en dat online zodat je altijd zelf bepaalt waar en wanneer je gaat oefenen. Waar deze website in uitblinkt is de doordachte leermethode. Het uitgangspunt is dat er een goede basis gelegd moet worden, voordat je over kunt stappen naar de lessen voor gevorderden. Op de site staan 200 basislessen die je kunt volgen, waarvan er ongeveer 40 voor de beginners zijn. Het geeft precies aan hoe het hier werkt, je groeit per les door naar een hoger niveau. De lessen zijn in drie onderdelen verdeeld, namelijk het onderdeel ‘Basis’, het onderdeel ‘Gitaarles doos’ waarin de nadruk ligt op het spelen van bekende liedjes en het onderdeel ‘workshop voor gitaarles’, waarin er dieper wordt ingegaan op specifieke zaken zoals muziekgenres, stijlen en technieken. Meer informatie vind je hier. Een abonnement kost 14,95 per maand.

Traditionele gitaarcursus

Je kunt er als beginnende gitarist voor kiezen om op les te gaan bij een gitaarleraar. Dit kan bijvoorbeeld bij een muziekschool zijn of bijvoorbeeld bij iemand aan huis. Deze lessen wordt doorgaans gegeven op vaste momenten op vaste dagen. Hierbij is het zo dat je als cursist altijd eerst moet reizen om bij de muziekleraar te komen. Daarnaast kan het voorkomen dat de leraar op vakantie of ziek is, waardoor de les in zijn geheel niet door kan gaan. De kosten voor traditionele gitaarles liggen hoog. Doordat je (in de meeste gevallen) privéles krijgt, lopen de kosten hoog op. De kosten voor het muziekgebouw, de loonkosten en de overige kosten zitten allemaal verwerkt in het lesgeld. Daarnaast is het nadeel van traditionele muziekles dat je thuis niet kunt beschikken over de les die je zojuist gevolgd hebt. Als je tijdens de les bijvoorbeeld akkoorden leert, kun je aantekeningen maken, maar thuis weet je vaak niet meer hoe het nu precies zat. In de praktijk betekent dit dat je de eerstvolgende les dus weer zult besteden aan dit onderdeel die je nog niet onder de knie hebt. Als je woonachtig bent op een dorp, kan het ook voorkomen dat er maar één gitaarleraar beschikbaar is, waardoor er ook nog eens weinig te kiezen valt.

Voordelen van online gitaarles

Wie kiest voor online gitaarles, kiest voor vrijheid. Je kunt immers altijd zelf bepalen wanneer je de volgende les gaat volgen. Heb je voor jezelf de dinsdagavond als vaste avond gekozen, maar komt er net een vriendin langs? Dan ga je toch lekker de volgende avond oefenen. En heb je een keer wat meer tijd over, dan kun je ook een paar lessen achter elkaar volgen. Daarnaast scheelt online gitaarles volgen veel tijd, je hoeft immers niet naar een gitaarleraar toe te reizen. En waar je de lessen volgt, bepaal je helemaal zelf. Dit kan thuis op zolder zijn, maar ook bijvoorbeeld vanaf je vakantieadres. En verblijf je veel in hotels voor je werk? Dan is online gitaarles een uitstekende tijdsbesteding voor de eenzame avonden op de hotelkamer. Online gitaarles is ook nog eens heel voordelig. Gitaarlessen online volgen kun je al voor minder dan een tientje per maand.

Waarom gitaar leren spelen?

Gitaar leren spelen heeft heel veel voordelen. Het eerste voordeel is dat het zorgt voor nieuwe prikkels, de cursus is nieuw en dat zorgt voor een nieuwe uitdaging voor je hersenen. Je denkvermogen wordt hiermee vergroot en je bent flexibeler. Een cursus gitaarspelen zorgt er ook voor dat je creatiever wordt, er worden voor het gitaarspelen delen van je hersenen gebruikt die je daarvoor wellicht nooit eerder hebt gebruikt. Voordeel van het volgen van gitaarlessen is ook dat je er ook nog eens socialer van wordt. Vaak laten gitaristen hun kunsten horen aan vrienden en familie, waarmee je jezelf dus ook kwetsbaar opstelt. Dit zorgt voor verbetering van de sociale vaardigheden.

Privé online gitaarles volgen

Het is online ook mogelijk om een combinatie te maken tussen standaard online lessen en privéles. In dit geval worden door online muziekscholen deze privélessen uiteraard ook online gegeven. Je kunt voor privéles kiezen als je bijvoorbeeld bepaalde onderdelen maar niet goed onder de knie krijgt. Het kan zijn dat een klein specifiek iets net niet lukt, waardoor je eigenlijk niet verder kunt. Voordeel van een privéles is dat je persoonlijke aandacht krijgt en er meteen ingegrepen kan worden als je iets niet goed doet. Daarnaast is het voordeel dat je live contact hebt met een leraar, wat vaak motiverend werkt. De kosten van privéles liggen uiteraard wel hoger dan die van reguliere online gitaarlessen.

Kindergitaarles

Als je kind interesse begint te krijgen in muziek, dan wil je dit natuurlijk graag stimuleren. De eerste jaren vinden kinderen het leuk om bijvoorbeeld op een ukelele te spelen, maar na verloop van tijd zullen ze toch de behoefte krijgen om op een echte gitaar te spelen. Kinderen van zeven jaar kunnen doorgaans prima starten met het spelen van gitaar. Voor deze leeftijdscategorie zijn er de 1 / 2 gitaren die qua formaat de helft zo groot is als de gitaar voor volwassenen. Voor kinderen van negen tot twaalf jaar is er de 3 / 4 gitaar. Het voordeel van deze afmetingen is dat kinderen overal goed bij kunnen. Ze kunnen de gitaar goed op hun schoot houden en goed bij de snaren. Overigens wordt de 3 / 4 gitaar ook veel gebruikt als reisgitaar. Vanaf de leeftijd van zeven jaar is het ook prima mogelijk om online gitaarlessen te volgen. Naast online gitaarlessen voor volwassenen, worden er ook online gitaarlessen gegeven, speciaal voor kinderen. Deze zijn al te volgen voor maar 9,95 per maand, zie hiervoor bijvoorbeeld de link www.gitaarles.nl/kinderen-gitaar-leren-spelen/ Het is ook leuk om samen met je kind gitaarles te volgen. Het voordeel is dat je zelf ook gitaar leert spelen, maar natuurlijk ook dat je veel tijd met elkaar doorbrengt. Zowel tijdens het volgen van de online lessen als tijdens het oefenen. En als je uiteindelijk samen een liedje kunt spelen, is dat natuurlijk helemaal fantastisch.

Online gitaarles volgen met welke gitaar?

Voordat je online gitaar gaat leren spelen, is het goed om na te denken over welke gitaar je wilt leren bespelen. Als jouw doel is om bij het kampvuur te kunnen spelen, doe je er goed aan om te beginnen met een akoestische gitaar. Deze gitaar heeft zijn eigen klankkast bij zich, waardoor je er geen versterker voor nodig hebt. Als je een semi akoestische gitaar koopt, kun je deze wel op een gitaarversterker aansluiten zodat je er later ook mee in een bandje kunt spelen. Hou je meer van de klanken en uitstraling van een elektrische gitaar? Hou er wel rekening mee dat je bij een elektrische gitaar ook altijd een versterker aan moet schaffen, omdat deze gitaar geen eigen klankkast heeft. Als je houdt van bastonen dan is de basgitaar een aanrader, deze kun je akoestisch bespelen of met een versterker. Over het algemeen is het verstandig om te starten met een Spaanse gitaar, deze gitaar heeft een brede bovenhals en fijn bespeelbare, nylon snaren. Veel startende gitaristen kiezen ervoor om een starterspakket aan te schaffen, waarbij je alles in één keer koopt. In een dergelijk pakket zit onder andere een gitaar, maar ook bijvoorbeeld een versterker, gitaartas, plectra, stemapparaat en een gitaarband. Handig, heb je alles in één keer in huis en kun je compleet starten. Als je een gitaar gaat aanschaffen, zorg ervoor dat je een kwalitatief goede gitaar koopt. Goedkoop lijkt aantrekkelijk, maar als de gitaar vals klinkt of de snaren laten opeens los, dan zul je er niet veel plezier aan beleven. Kies voor kwaliteit.

Tips voor de startende gitarist

Nadat je een gitaar hebt gekozen die bij je past, is het verstandig om (online) gitaarles te volgen. Door in je agenda bepaalde momenten vrij te houden om te oefenen, zorg je ervoor dat je genoeg tijd reserveert om de lessen onder de knie te krijgen. Gitaar leren spelen is vooral veel oefenen. En lukt het een keer niet, dan probeer je het de volgende keer gewoon weer opnieuw. Met online lessen kun je iedere les zo vaak bekijken als je zelf maar wilt, dus neem vooral je tijd. Een andere tip is dat je het jezelf in het begin niet te moeilijk moet maken. Gitaarlessen neem je als hobby en een hobby moet leuk zijn. Zorg er dan ook voor dat je gitaar kunt spelen op een fijne plek, zonder dat je hierbij gestoord wordt. Neem er bijvoorbeeld een lekker kopje koffie bij, waardoor je ontspannen kunt spelen. Door bijvoorbeeld voor een Spaanse gitaar (ook wel klassieke gitaar genoemd) te kiezen, zorg je ervoor dat je in het begin geen zere vingers krijgt. Dit maakt het spelen ook leuker. En als je na verloop van tijd een liedje kunt spelen, laat hem dan meteen horen aan vrienden en familie, dat maakt gitaarspelen juist zo leuk!

profiteer van een gratis proefles op gitaarles.nl

Speel vandaag je eerste nummer en ontvang gratis het handige akkoordenboek!