Snel gitaar leren spelen? Leer in 22 lessen gitaar spelen via de gitaarles van Koen. Nu voor slechts 77 euro!

Gitaar leren spelen

Gitaar leren spelen

Gitaar spelen maakt veel mensen gelukkig. Je ontwikkelt je creatieve kant, je kunt wat laten horen aan publiek en gitaarspelen geeft veel voldoening. En je kunt ook nog eens kiezen voor een gitaar die goed bij je past. Dit kan een akoestische gitaar zijn, een elektrische, misschien kies je wel voor de flamencogitaar. Als je erg houdt van countrymuziek dan kun ervoor kiezen om een Westerngitaar te kopen en je te richten op deze muziekstijl. Voor iedere gitarist is er een passende gitaar te vinden, ook als je linkshandig bent. Daarnaast biedt gitaarspelen ook de mogelijkheid om in een bandje te gaan spelen. Het is natuurlijk fantastisch om met een groep vrienden een bandje te starten en hiermee op te treden. Een nieuwe dimensie in je leven, waar je veel plezier uit kunt halen. En gitaar leren spelen is ook nog eens goed voor je persoonlijke ontwikkeling.

Gitaar leren spelen voor beginners

Gitaar spelen is niet iets wat je zomaar kunt. De verleiding is groot om jezelf gitaar te leren spelen, toch werkt dit in de praktijk vaak niet. Je moet hiervoor een ijzeren discipline hebben je zult in dat geval zelf kennis moeten op doen. Traditioneel gitaarles volgen bij een muziekschool is ook een mogelijkheid, dit heeft als nadeel dat je vastzit aan een vaste locatie en een vast moment. Daarnaast is het volgen van gitaarles op de traditionele manier relatief duur. Veel mensen kiezen er tegenwoordig dan ook voor om online gitaarles te nemen.

Online gitaar leren spelen

Als je iets nieuws gaat leren, is het fijn om dit te doen in je eigen tempo, op de plek waar je zelf wilt en op het moment dat je dit wilt. En dat het liefste ook nog eens voor een lage prijs. Online gitaar leren spelen biedt al deze voordelen. Een prettige manier om gitaar te leren spelen, waarbij je de volledige vrijheid hebt en ook nog eens zelf het tempo bepaalt.

Waar kan ik online gitaar leren spelen?

Gitaartabs

Gitaartabs.nl is een prima website waarbij je stap voor stap meegenomen wordt in de wereld van de gitaar. Voor maar 15,95 per maand krijg je hier toegang tot al het lesmateriaal. En met de kwaliteit van de lessen zit het wel goed, docenten hebben hier een conservatoriumachtergrond.

Gitaarles.nl

Op de website Gitaarles.nl kun je online gitaarlessen volgen. Meer dan 5000 mensen kozen ervoor om hier online lessen te volgen. In 10 lessen leg je hier als startende gitarist een goede basis. Voor maar 5,75 per maand kun je hier onbeperkt lessen volgen, ook voor gevorderden. Dit bedrag is gebaseerd op een jaarabonnement, een abonnement voor een kortere periode kan ook, deze zal dan duurder zijn.

Gitaarles van Koen

logo Gitaarles van KoenGitaarlesvankoen.nl is de website van Koen Snoek. Koen heeft veel ervaring en is opgeleid door de 3J’s. Hier kun je op een leuke, prettige manier lessen volgen, waarbij het eindresultaat altijd voorop staat. Bij Koen kun je voor 67 Euro een basiscursus volgen bestaande uit 22 lessen.

Online Muziek Academie

De Online Muziek Academie biedt een unieke lesmethode aan, bestaande uit drie onderdelen, te noemen beginners, liedjes leren spelen en specifieke onderdelen. Een prima opbouw waarbij je steeds meer leert het ook nog eens steeds leuker wordt. Hier is gitaarspelen vanaf de eerste minuut leuk. De kosten voor een abonnement bedragen hier 14,95 per maand.

Online gitaarles voor kinderen

Ook voor kinderen is een online cursus gitaarspelen ideaal. Kinderen kunnen online lessen wanneer ze dat uitkomt en waar ze dit het liefste willen. Zeker als kinderen bijvoorbeeld meerdere hobby’s hebben is vaak de tijd schaars in een gezin. Online is dan de uitkomst. Bijvoorbeeld als het een dag regent en buitenspelen is geen optie, is dit een goed moment om online gitaarlessen voor kinderen te volgen. Het is ook leuk om als ouder samen met je kind op les te gaan. Leer je zelf ook gitaar spelen en het biedt een mooie kans om meer tijd met je kind door te brengen. Samen lessen volgen, samen oefenen en misschien wel samen optreden. Voor kinderen zijn er speciale kindergitaren die een kleinere afmeting hebben dan die van volwassenen. Voor kinderen tot negen jaar is er de 1 / 2 afmeting, voor kinderen van tien en elf zijn er de 3 / 4 gitaren, kinderen boven de twaalf jaar oud kunnen starten met de afmeting waar ook volwassenen op spelen.

Maak gitaarles leuk en leerzaam

De eerste maanden zul je merken dat gitaar leren spelen iets is waar je doorzettingsvermogen voor nodig hebt. In het begin kan het zijn dat je zere vingers hebt, de akkoorden niet lekker klinken en het overpakken ook niet lukt. De enige manier om door deze fase heen te komen is; oefenen, oefenen, oefenen. Maak het voor jezelf dan ook zo leuk mogelijk in deze eerste fase. Drink een lekker kopje koffie of wat anders bij het gitaarspelen, zorg dat je in een aparte ruimte kunt oefenen en dat je met rust gelaten wordt. Op die manier kun je jezelf goed concentreren en met plezier de lessen volgen. Als je eenmaal een aantal akkoorden kan spelen en een slagritme te pakken hebt, wacht dan niet en kies een liedje met die akkoorden en dat slagritme. Want door een liedje te spelen, weet je waar je het allemaal voor doet en behaal je de eerste overwinning. Laat dit liedje aan mensen horen, dit motiveert enorm. En maak het jezelf in het begin vooral niet te moeilijk. Kies voor gemakkelijke akkoorden, gemakkelijke overgangen en gemakkelijke liedjes. Uiteindelijk gaat het erom dat je plezier hebt in het gitaarspelen.

Wat ga ik leren op de online gitaarcursus?

Wie net begint met online gitaarlessen, leert als eerste om de gitaar te stemmen. Voordat je gaat spelen op je gitaar is het belangrijk om deze te stemmen, dit houdt in dat iedere snaar zuiver moet klinken. Om dit te beoordelen sla je iedere een individueel aan een kijk je op je stemapparaat of de juiste letter verschijnt bij de snaar. Als dit niet het geval is kun je aan de knoppen (stemmechanieken) draaien, net zolang tot de snaar wel zuiver is. Wat ook belangrijk is om te leren is hoe je de gitaar vast moet houden. Een goede greep is belangrijk om op een ontspannen, fijne manier gitaar te kunnen spelen. Ook zul je leren om de snaren goed aan te leren slaan, dit kun je doen met je vingers, maar ook met een plectrum. Voordeel van een plectrum is dat je niet met je vingers de snaren raakt, zodat deze ook geen pijn kunnen gaan doen. Dit kan namelijk gebeuren bij stalen snaren, waar je de eerste tijd nog best last van kunt hebben. Een Spaanse gitaar (ook wel klassieke gitaar genoemd) als beginnersgitaar heeft als voordeel dat deze nylonsnaren heeft, die gemakkelijk in de drukken zijn, waardoor je geen last krijgt van zere vingers. Overigens krijg je bij stalen snaren al snel eelt op je vingers, waardoor deze pijn gelukkig maar tijdelijk is. Daarnaast heeft een Spaanse gitaar als voordeel dat deze een brede hals heeft, als beginnende gitarist is het soms nog best lastig om je eigen vingers niet in de weg te zitten op de hals, als je hier wat meer ruimte hebt, is dat wel zo prettig.

Akkoorden leren spelen

Om echt geluid uit de gitaar te krijgen, is het belangrijk om akkoorden te leren. Een akkoord is een greep op de gitaar, waarbij je verschillende snaren bovenin op de hals tegelijk indrukt. Om deze akkoorden te kunnen spelen, is het belangrijk om te weten welke letter er staat voor welke snaar. Van links naar rechts zijn er zes snaren, met ieder een eigen letter. Deze letters zijn E – A – D – G – B – E. Een gemakkelijk ezelsbruggetje hiervoor is de zin ‘Een Aap Die Geen Bananen Eet’. Veel akkoorden hebben ook namen bestaande uit letters, enkele veelvoorkomende akkoorden zijn onder andere de G – C – E – D. De wijze waarop je jouw vingers moet plaatsen om een akkoord te spelen, zal per akkoord in de cursus worden uitgelegd. Als je een aantal akkoorden onder de knie hebt, kun je een liedje opzoeken die bestaat uit de akkoorden die je al kent, op die manier kun je dus een liedje gaan leren spelen.

Soorten slag leren spelen

Door met je vingers of plectrum over de snaren te ‘strijken’ kun je een slag spelen. Hierbij kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om twee keer van onder naar boven te strijken en één keer van boven naar onder. Het spelen van een dergelijk ritme noem je een slag. Door eerst je hand goed uit te schudden maak je deze losjes waardoor je lekker ontspannen kunt spelen. Door uit je pols te spelen zul je merken dat het je steeds gemakkelijker afgaat en je jezelf verschillende soorten slagen eigen kunt maken. De overgang van akkoorden, gelijktijdig met het doorspelen van je slag, is iets wat veel oefening vergt. Het overpakken van akkoorden is iets wat snel en zuiver moet gebeuren. Door veel te oefenen zul je merken dat je dit uiteindelijk onder de knie zult krijgen. Hiermee kun je in het originele tempo van een liedje spelen, waarbij je ook nog eens zuiver speelt.

Liedjes leren spelen

Het spelen van een liedje is een overwinning. Zodra je hiertoe in staat bent, ga een liedje spelen. Op internet kun je veel liedjes vinden waarbij er bijvoorbeeld maar 3 of 4 gemakkelijke akkoorden in het liedje zitten. Let hierbij ook op het aantal wisselingen van akkoorden in een liedje, wat de slag is en hoe vaak je moet overpakken. Een rustig nummer, met drie akkoorden en een eenvoudige slag is een aanrader. Een liedje kunnen spelen geeft enorm veel energie om weer door te gaan met gitaar spelen. Je weet dan wat het is om een liedje te spelen en wat daarbij komt kijken. Ook kun je hierdoor in de toekomst ook gerichter op zoek gaan naar liedjes die bij je passen. Je zou er in een later stadium ook nog voor kunnen kiezen om op zangles te gaan. Dan kun je het liedje niet alleen spelen op gitaar, maar je kunt het ook nog eens zelf zingen.

Versterkt spelen

Als je net gitaar gaat spelen, heb je nog geen versterker nodig. Toch is het wel verstandig om bij de aanschaf van je materiaal alvast na te denken over de toekomst. Wat is je doel uiteindelijk? Wil je jezelf beperken tot het kampvuur, of ga je voor meer? Wie als doel heeft om bijvoorbeeld uiteindelijk in een bandje te kunnen spelen, doet er goed aan om daar nu alvast de gitaar voor te kopen. Een dergelijke gitaar moet in een bandje namelijk wel versterkt kunnen worden. Als je graag akoestisch wilt spelen, kun je kiezen voor een semi akoestische gitaar met een element die je kunt versterken. Ook kun je direct elektrisch gitaar gaan spelen, hiervoor heb je overigens altijd een versterker nodig. Ook als je juist heel iets anders wilt zoals een basgitaar, is een versterker nodig om er mee te kunnen spelen in een bandje.

Handige accessoires voor de startende gitarist

Als je net begint met gitaar spelen, wil je natuurlijk wel kunnen beschikken over de accessoires die je in de beginperiode echt nodig hebt. Een stemapparaat is zo’n accessoire. Ook doe je er goed aan om een aantal plectra aan te schaffen, deze zijn niet duur, als je er eentje kwijtraakt, kun je met een aantal op reserve, zo weer doorspelen. Zorg ook dat je een goede gitaarstandaard hebt, handig om je gitaar tussen het spelen door even op te zetten. Je kunt je gitaar er ook gewoon in laten staan, het is immers ook een prachtig pronkstuk voor bijvoorbeeld in de huiskamer. Het is ook handig om direct een goede gitaartas of gitaarkoffer aan te schaffen. Hiermee kun je jouw instrument veilig vervoeren, zeker als je met dit instrument later in een bandje wilt spelen.

profiteer van een gratis proefles op gitaarles.nl

Speel vandaag je eerste nummer en ontvang gratis het handige akkoordenboek!