Snel gitaar leren spelen? Leer in 22 lessen gitaar spelen via de gitaarles van Koen. Nu voor slechts 77 euro!

Gibson gitaren

gibson gitaren

In 1894 bouwde Orville Gibson al violen en mandolines. Wat volgde in het begin van de negentiende eeuw waren de banjo’s, waarmee het bedrijf succesvol werd. Rond 1922 volgde de eerste jazz gitaar, dit was het L5 model, dat nog steeds erg geliefd is. Na deze periode werd er meer ingezet op hollow body gitaren zoals de ES-175. In deze periode werd er ook gestart met het bouwen van akoestische gitaren, een bekend model uit die tijd is de slope-shoulder J-45.

Gibson gitaar Les Paul

Het Les Paul model is een model wat Gibson beroemd maakte. Les Paul was een grote ster in de jaren vijftig en dol op de solid body gitaar. Met name binnen de rock and roll was deze gitaar zeer geliefd. Het model werd vele malen gekopieerd, een teken dat de gitaar erg gewild was. Een aantal zeer beroemde muzikanten hebben ooit op de Les Paul gespeeld zoals BB king, Frank Zappa en Elvis Presley.

Gibson Les Paul

Naast akoestische gitaren bouwt Gibson tegenwoordig ook elektrische gitaren. Een bekende elektrische gitaar is de Gibson SG. Deze gitaar kwam in 1960 op de markt en is sindsdien altijd succesvol gebleven, SG staat overigens voor Solid Guitar. De twee typische cutaways zijn karakteristiek voor deze Gibson. De Gibson SG is zeer geliefd onder topgitaristen zoals Angus Young van AC/DC. Naast iconische gitaren zoals de Les Paul en de SG heeft Gibson ook prima gitaren voor beginnende gitaristen. Maar ook gevorderde gitaristen die een nieuwe gitaar willen kopen om een stap vooruit te maken, doen er goed aan om een Gisbon aan te schaffen.

Gibson gitaar kopen

Voor alle gitaristen heeft Gibson een prima gitaar in het assortiment. Ben je linkshandig? Gibson heeft de juiste gitaar voor je. Op zoek naar een typische westerngitaar? Gibson heeft ze in het assortiment. Tweedehands kun je wellicht ook slagen op bijvoorbeeld Marktplaats als je op zoek bent naar een Gibson. Wil je liever een nieuwe Gibson gitaar kopen? Kijk dan online bij Bax muziekshop of Bol.com.

De beste Gibson gitaar

Les Paul Studio Smokehouse Burst

Als je wilt gaan voor een echte Gibson, kies dan voor deze Les Paul Studio Smokehouse Burst. Het model is prachtig om te zien, de kleur is schitterend en de naam is fabelachtig. Uit deze elektrische gitaar zul je het echte Les Paul geluid horen. Het instrument is gemakkelijk bespeelbaar en beschikt over Gibson pick-ups en Grover mechaniek. Een prima gitaar met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Gibson G-45 Studio Antique Natural Left Handed

Gibson heeft speciaal voor linkshandigen deze akoestische gitaar op de markt gebracht. Deze naturel gekleurde Gibson heeft een sparrenhouten bovenblad, de zijkant en achterkant zijn gemaakt van walnotenhout. Deze gitaar is met de hand gebouwd en dat zie je aan alles. Aan ieder detail is aandacht geschonken, waarmee je met deze Gibson een topgitaar in huis haalt.