Snel gitaar leren spelen? Leer in 22 lessen gitaar spelen via de gitaarles van Koen. Nu voor slechts 77 euro!

Fender CD 60 review

fender cd 60 review

Deze Fender CD 60 biedt wat ons betreft zeer veel waarde voor zijn geld. Als je de gitaar in je handen hebt, voel je dat je een wereldmerk op je schoot hebt. Fender laat met deze CD60 zien waarom zij wereldwijd op zoveel fans kunnen rekenen. De gitaar is prima afgewerkt, heeft een stoer uiterlijk, maar vooral een fantastische klank. Deze westerngitaar laat een volle, heldere klank horen, waarmee je er prima rock, blues en popmuziek op kunt spelen. De gitaar is bij uitstek geschikt voor beginnende gitaristen die goed willen starten met een betaalbare gitaar van wereldklasse. De gitaar is online verkrijgbaar bij Bax Muziekshop en Dijkman muziek.

Plus- en minpunten van de Fender CD60

Pluspunten

* Makkelijk te bespelen
* Fraai helder, zuiver geluid
* Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding

Minpunten

* Niet geschikt voor finger picking

Fender kwaliteit

Als we inzoomen op deze Fender CD 60 zien we al snel wie deze gitaar gebouwd heeft. Fender heeft een uitstekende reputatie als gaat om het bouwen van gitaren. Zij bouwen overigens niet alleen akoestische gitaren, maar ook elektrische- en basgitaren. Door een Fender te kopen weet je dat je altijd kunt rekenen op kwaliteitsmaterialen, een Fender koop je voor het leven. Fender maakt zijn naam ook meer dan waar met deze western gitaar. Het bovenblad is van sparrenhout, de achterkant en zijkant is van mahonie en de toets is van palissander. Weten we meteen waar het unieke geluid vandaan komt als we deze Fender western gitaar bespelen. Een overtuigende, heldere klank waarin je deze gebruikte houtsoorten direct kunt herkennen.

In combinatie met de stalen snaren krijg je een geluid waarmee je diverse muziekstijlen kunt spelen. Deze gitaar is ook prima geschikt om mee op een podium te spelen. Als beginnende gitarist kun je deze gitaar eerst gebruiken om op te oefenen en om lessen te volgen, in een later stadium kun je hier een versterker bij kopen. Door een element toe te voegen aan de Fender CD 60, kun je het geluid ook nog eens versterken. Een element zorgt ervoor dat je er een kabel op aan kunt sluiten die je kunt verbinden met een versterker. Ook versterkt laat deze Fender nog steeds dat unieke geluid horen, waardoor je met dit instrument ook een toegevoegde waarde bent in een bandje.

Geluid van de Fender CD 60

Een gitaar koop je uiteraard vooral voor het geluid. En juist qua geluid excelleert deze Fender in zijn prijsklasse. Deze gitaar kan zelfs de strijd aan met gitaren in hoger gelegen prijsklassen. Een akoestische westerngitaar zoals deze, gebouwd door Fender, kom je niet veel tegen. De klank is rijk, uitgebalanceerd en overtuigd. Ideaal als je als gitarist een stevig en helder geluid wilt laten horen. Enige nadeel aan deze Fender is dat het minder goed geschikt is voor finger picking, hiervoor komen de individuele noten op dit instrument niet goed tot zijn recht.

Fender CD 60 verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen

De Fender CD 60 is onder andere verkrijgbaar in de naturel kleur. In deze uitvoering is de gitaar eenvoudig te noemen, tegen het degelijke aan. Ook kun je kiezen voor de CD 60BK. In dit geval staan de letters ‘BK’ voor Black. Een zwarte uitvoering dus. Ten opzichte van de naturel uitvoering, heeft deze gitaar naar ons idee veel meer uitstraling. De kleur zwart maakt deze gitaar een stuk stoerder en je kunt er in deze kleurstelling ook zo het podium mee op.

Fender CD 60 kopen

Als je net begint met gitaarspelen, is deze CD 60 van Fender echt een aanrader. Je begint dan namelijk met een gitaar van een merk met reputatie, die ook nog eens betaalbaar is. Voordeel van deze akoestische westerngitaar is ook hij gemakkelijk te bespelen is. De snaren laten zich gemakkelijk indrukken, wat fijn is als je net begint met spelen. De stemmechanieken zijn soepel, waardoor het niet veel moeite kost om deze gitaar te stemmen, iets wat wij ervaren als een absoluut pluspunt.

Deze gitaar is uitstekend afgewerkt en kan ook nog eens stootje hebben. De gitaar is sterk en heeft een extra bovenlaag waarmee kleine stootjes en deukjes voorkomen kunnen worden. Als je beginnend gitarist bent en je wilt alle opties qua muziekstijlen openhouden om te spelen, dan is deze Fender ook echt ideaal. Je kunt er rock- en popmuziek op spelen, maar ook bijvoorbeeld bluesmuziek. De gitaar is ook ideaal als tweede gitaar of bijvoorbeeld reisgitaar. Als je het als gitarist fijn vindt om altijd een gitaar bij je te hebben, is deze Fender CD 60 ideaal. Hij kan een stootje hebben en je kunt altijd op hem rekenen. De klank is uitstekend, hij laat zich gemakkelijk stemmen en speelt heerlijk. Ideaal om op vakantie mee te nemen of voor gitaristen die veel voor hun werk onderweg zijn en toch onderweg willen spelen.

Conclusie review Fender CD 60

Voor de beginnende gitarist die wil gaan voor een akoestische westerngitaar is de Fender CD 60 een absolute aanrader. Deze gitaar is gebouwd door Fender en dat zie je aan alles terug; prima houtsoorten en een uitstekende afwerking. De gitaar heeft een prachtige klank en een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Nadeel van de gitaar is dat hij niet geschikt is voor finger picking. De gitaar is online verkrijgbaar bij Bax Muziekshop en Dijkman Muziek.

meer dan 400 euro korting op fender akoestische gitaren

De muziekwinkel van Nederland!