Snel gitaar leren spelen? Leer in 22 lessen gitaar spelen via de gitaarles van Koen. Nu voor slechts 77 euro!

Fender akoestische gitaar

fender akoestische gitaar

Fender is een gitaarmerk uit Amerika. Het merk werd in 1946 opgericht door Leo Fender, die op dat moment zich voornamelijk bezighield met versterkers. Later kwamen daar ook gitaren bij. Het bedrijf draagt de volledige naam Fender Musical Instruments Corporation en heeft een rotsvaste reputatie in de gitaarwereld. Naast het vervaardigen van gitaren heeft het merk samen met nog twee partners ook een gitaarmuseum opgericht. Fender werd wereldberoemd door de ´stratocaster´ gitaren, naast gitaren verkoopt Fender ook onder andere geluidsets. Fender verkoopt verschillende soorten gitaren zoals basgitaren, elektrische gitaren, maar zeker ook fantastische akoestische gitaren.

De 10 beste Fender gitaren

1. Fender CD-60 V3

Fender bewijst dat hoge kwaliteit ook samen kan gaan met een redelijke prijs. Deze naturel western gitaar is voor de beginner met ambities. Die bewust kiest voor een gitaar van hoge kwaliteit die gemakkelijk te bespelen is. De unieke klank komt voort uit het gebruik van de houtsoorten. Het bovenblad is gemaakt van sparrenhout, de body van mahoniehout. Prima afgewerkte gitaar waarmee je als muzikant vanaf de eerste minuut wordt verwend.

2. Fender CD-60S Black

Deze Fender laat zich gemakkelijke bespelen, heeft een schitterende klank en is scherp geprijsd in zijn klasse. De body is van mahoniehout, het bovenblad van sparrenhout. Deze combinatie zorgt voor een unieke, warme klank. Het instrument kent een hoogwaardige afwerking, dit komt onder andere terug in de prachtige halslijn die comfortabel in de hand ligt. Ideale gitaar voor de beginner, maar zeker ook voor de gevorderde gitarist.

3. Fender Squier SA-105CE

Een unieke gitaar die direct opvalt door zijn bovenkant van vurenhout. Samen met het gebruikte esdoornhout zorgt dit voor de unieke klank van deze prachtige Fender. Deze western gitaar met stalen snaren leent zich prima voor het spelen van popmuziek. Voorzien van een pick-up van Fishman, waarmee je de gitaar ook versterkt kunt spelen.

4. Fender Redondo Classic-105CE

Een Fender gitaar uitgevoerd in de stijlvolle kleur zwart. Deze Redondo Classic heeft niet alleen een opvallende naam, zijn verschijning is dat zeker ook. Deze gitaar is afkomstig uit de populaire Californische serie van Fender. Voorzien van een pick-up, waardoor je met deze semi akoestische gitaar ook prima in een bandje mee kunt spelen.

5. Fender FA-125 Dreadnought

Deze western gitaar, voorzien van stalen snaren, laat een unieke klank horen. Het bovenblad is gemaakt van vurenhout, de body van mahonie. De hals is uitstekend bespeelbaar en het instrument is prima afgewerkt. Een klasse gitaar van Fender die zich makkelijk laat bespelen en een schitterend geluid laat horen.

6. Fender Classic Design CC-60S LH Natural Linkshandig

Speciaal voor de linkshandigen heeft Fender ook gitaren op de markt gebracht. Zoals deze Fender Classic Design CC-60 S. Een vriendelijk geprijsde akoestische gitaar, hiermee een ideale gitaar voor de beginner. Het bovenblad is van massief sparrenhout, de body van mahonie. Deze combinatie van houtsoorten zorgt voor een prachtige klank. Het instrument is prima afgewerkt en is gemakkelijk te bespelen. De randen van de toetsen zijn mooi afgewerkt, waardoor je geen scherpe uiteindes hebt waar je jezelf aan kunt bezeren. Prima Fender voor een prima prijs.

7. Fender Redondo Special

De naam van deze Fender verklapt al veel, dit is een speciale editie van Fender. Hiermee heb je tweemaal geluk; je haalt een Fender in huis en ook nog eens een speciale uitvoering. Deze gitaar is afkomstig uit de Californische serie, welke zeer populair is. Een gitaar met een volle, warme klank door de houtsoorten die zijn gebruikt voor dit instrument. Daarnaast is de gitaar voorzien van pick-up, waarmee het instrument ook versterkt kan worden.

8. Fender FA-115 Dreadnought Natural Walnut westerngitaar

Maar liefst drie soorten hout vinden we terug in deze ideale beginnersgitaar van Fender. Als eerste is er sparrenhout gebruikt voor het bovenblad, mahonie voor de body en walnoot voor de toetsen. Daarnaast zijn de toetsen mooi afgerond. Door het gebruik van deze houtsoorten brengt deze gitaar van Fender een mooi, warme klank voort. Een mooie afgewerkte gitaar van Fender, ideaal voor de beginnende gitarist.

9. Fender Classic Design CD-140SCE All Mahonie

Dit is de ideale gitaar als je wilt starten met een hoogwaardige gitaar met een prima prijs/kwaliteit verhouding. Deze semi akoestische gitaar van Fender springt direct in het oog door zijn schitterende uiterlijk. Daarnaast is het een gitaar van hoge kwaliteit, de klank is prachtig en de afwerking uitstekend. De gitaar is geheel gemaakt van mahoniehout, waarmee het instrument een prachtige, volle klank voortbrengt. Door de ingebouwde Fishman voorversterker kun je deze Fender gitaar ook nog eens versterken.

10. Fender CD V3 Sunburst

Deze Fender CD V3 Sunburst valt direct op door haar prachtige, klassieke verschijning. Dit is een gitaar voor de beginnende muzikant die direct wil starten met een kwaliteitsinstrument. Het bovenblad van deze Fender is voorzien van massief sparrenhout, de body van mahonie. Deze combinatie van houtsoorten zorgt voor een unieke, warme klank. De gitaar heeft een soepele hals die zich gemakkelijk laat bespelen, waardoor het voor de beginnende gitarist een heel fijn instrument om mee te starten. Een prima afgewerkte Fender.

Een akoestische gitaar van Fender kopen

Als je een Fender gitaar gaat kopen, weet je dat je kiest voor kwaliteit. Dit merk is voor muzikanten die houden van muziek, kwaliteit en speelgemak. Fans van dit merk over de hele wereld zijn zeer merktrouw en willen nooit meer iets anders dan een Fender. Vanwege de magie van het merk, vanwege de allerbeste materialen die worden gebruikt en omdat de gitaren een unieke klank hebben. Er zijn verschillende soorten Fender gitaren waarop verschillende muziekstijlen te bespelen zijn. Denk hierbij aan Blues, Jazz en Country. Als je houdt van akoestisch dan is een akoestische gitaar van Fender echt een aanrader. Je kiest hiermee voor een gitaarmerk met een sterke reputatie. Een akoestische gitaar heeft als voordeel dat het zijn eigen klankkast bij zich heeft, waardoor je het instrument niet hoeft te versterken. Door de gitaarsnaren aan te raken, wordt er een trilling veroorzaakt, deze trilling wordt door de klankkast versterkt, waarmee er geluid wordt voortgebracht.

Fender semi akoestische gitaar kopen

Het grote voordeel van een semi akoestische gitaar is dat je flexibel bent. Je kunt er heerlijk akoestisch op spelen, maar ook versterkt. Zo kun je er thuis fijn op spelen zonder dat je veel geluid produceert, maar ook meedoen in een bandje waarbij je het instrument uit kunt versterken. Een semi akoestische gitaar van Fender heeft een ingebouwd element waarmee je door middel van een versterker, het geluid kunt versterken. Doordat je het geluid af kunt stellen, kun je er thuis overigens versterkt ook prima mee spelen door het geluid zacht te zetten. Fender heeft een aantal semi akoestische gitaren in zijn assortiment met een prima prijs-kwaliteit verhouding.

Fender basgitaar

Een basgitaar van Fender is een droominstrument. Hiermee combineer je het unieke basgeluid met een instrument van wereldklasse. Fender heeft verschillende basgitaren op de markt gebracht, waaronder de Fender Classic Design CB-60SCE Black. Stijlvol in de kleur zwart, uitgevoerd met een smalle hals. Het voordeel van een smalle hals is dat het instrument gemakkelijk bespeelbaar is. Een prima basgitaar die je ook nog eens kunt versterken, waarmee je er prima mee in een bandje kunt spelen. Zoals je kunt lezen in deze review staat speelplezier en kwaliteit hoog in het vaandel bij Fender. Als het gaat om kwaliteit vinden we dit zeker terug bij deze basgitaar. Het instrument heeft een massief bovenblad van sparrenhout. Dit zorgt voor een heldere klank, maar zeker ook voor volume. De zijkant en achterkant zijn gemaakt van mahoniehout, wat de warme klank nog eens versterkt. Het ingebouwde element is van Fishman, daarnaast is deze gitaar voorzien van een ingebouwd stemapparaat.

meer dan 400 euro korting op fender akoestische gitaren

De muziekwinkel van Nederland!