Snel gitaar leren spelen? Leer in 22 lessen gitaar spelen via de gitaarles van Koen. Nu voor slechts 77 euro!

Elektrische gitaarset

Elektrische gitaarset

Een elektrische gitaar onderscheidt zich van een akoestische gitaar vanwege het feit dat deze gitaar geen klankkast heeft. Het geluid van een elektrische gitaar wordt voortgebracht door aanraking van de snaren, deze aanraking wordt omgezet in elektrische signalen, deze signalen worden vervolgens verstuurd naar de versterker die het geluid laat horen. En juist dat geluid van een elektrische gitaar, daar zijn veel mensen dol op.

Elektrische gitaar beginner set

Er zijn verschillende soorten elektrische gitaren, er zijn verschillende vormen en ze worden uitgevoerd in diverse kleuren. Dat maakt ze juist ook weer zo uniek. Door te kiezen voor een elektrische gitaar die qua vorm en kleur echt bij je past, maak je het een verlengstuk van jezelf. Als je net begint met het spelen van elektrische gitaar, is het aanschaffen van een elektrische gitaarset aan te raden. Hiermee koop je alle benodigdheden in één keer en kun je direct starten. Ook hoef je niet naderhand nog losse accessoires bij te bestellen. Een elektrische gitaar starter set bestaat meestal uit de elektrische gitaar zelf, een versterker, gitaartas, kabels, plectra en divers accessoires. Deze sets zijn verkrijgbaar van diverse bekende gitaarmerken zoals Ibanez en Squier. Een elektrische gitaarset kopen is ideaal voor beginners die meteen goed willen starten. Je hebt met een gitaarset alles in huis om vanaf de eerste minuut lekker te kunnen spelen. Er zijn ook goedkope sets verkrijgbaar, waarmee je ook prima uit de voeten kunt als startende gitarist. Online zijn deze gitaarsets onder andere verkrijgbaar bij Bax en Bol.com

De beste elektrische gitaarsets

1. Ibanez IJR20U-BL Blue GIO Jumpstart starterspakket elektrische gitaar

Als je dit starterspakket aanschaft, heb je alles in huis om een goede start te kunnen maken. Deze set bestaat onder andere uit een 10-watt versterker, stemapparaat, een aantal plectra, een gitaarband en diverse accessoires. De versterker en de gitaar zelf geven veel klankmogelijkheden waarmee je qua muziekstijlen alle kanten op kunt. Een kwalitatieve top set voor een prima prijs-kwaliteitverhouding.

2. Squier Strat Pack HSS

Squier laat met deze gitaarset zien dat ze precies weten wat een beginnende gitarist nodig heeft. Namelijk een prima elektrische gitaar, een goede versterker en relevante gitaarspullen die je gewoon nodig hebt om te kunnen beginnen. Je vindt in deze set dan ook onder andere een gitaartas, gitaarband en plectra. De 15 watt versterker geeft je verschillende afstelmogelijkheden, waarmee je qua muziekstijl alle kanten op kunt.

3. Ibanez IJRX20U Jumpstart pakket

Het is mogelijk om een vliegende start te maken met dit pakket van Ibanez. Een pakket waarin je werkelijk alles zult vinden wat je nodig hebt om te kunnen beginnen met het spelen van elektrische gitaar. Zoals een goede elektrische gitaar van Ibanez en een uitstekende versterker. Daarnaast heb je met de 10-watt versterker zeer veel mogelijkheden wat betreft de muziekstijlen. Verder vind je in dit pakket ook onder andere een gitaarband, een stemapparaat en een aantal plectra.