Snel gitaar leren spelen? Leer in 22 lessen gitaar spelen via de gitaarles van Koen. Nu voor slechts 77 euro!

Elektrische gitaar versterker

elektrische gitaar versterker

Een elektrische gitaar heeft zelf geen klankkast, het geluid wordt voortgebracht door een luidspreker. Wanneer je de snaren bespeelt van een elektrische gitaar, gaan deze trillen. Elementen in een versterker kunnen deze trillingen oppikken, waarna ze worden doorgezet naar de versterker. Vervolgens hoor je uit de versterker het geluid van de elektrische gitaar. Je hebt dus altijd een versterker nodig voor een elektrische gitaar.

Elektrische gitaarversterker kopen

Met een elektrische gitaar met versterker kun jij prima in een bandje spelen. Dat is natuurlijk wel het allerleukste, samen met een groep muziekliefhebbers voor publiek spelen. Heb je nog niets en ben je van plan om een elektrische gitaar met versterker te gaan kopen, denk dan goed na wat je wilt. Is je plan om te spelen voor een klein publiek, of wil je meteen een goede versterker kopen om voor groot publiek te kunnen spelen? Daarnaast is het verstandig om na te denken over de speciale geluidseffecten waarover je wilt kunnen beschikken. Dat geldt ook voor de grootte van de versterker. Vind jij het wel zo fijn om de versterker bijvoorbeeld in de achterbak van je auto te kunnen vervoeren? Let dan goed op het volume van de versterkers. Een compact formaat heeft ook als voordeel dat deze minder zwaar is om te tillen. Heb je juist meer ruimte tot je beschikking, dan heb je de mogelijkheid om ook te gaan voor een grotere versterker. De beste elektrische gitaarversterker is uiteindelijk degene die voldoet aan jouw eisen.

Elektrische kindergitaar met versterker kopen

Wat kinderen zo aantrekt bij een elektrische gitaar, is het geluid. Als je de eerste keer speelt op een elektrische gitaar, voel je jezelf direct een artiest. En dat is juist wat kinderen zo graag willen zijn. Als je kind net begint met het bespelen van de elektrische gitaar, doe je er verstandig aan om een elektrische gitaarset te kopen. Deze zijn verkrijgbaar bij Bax muziekshop en Bol.com. Als je een complet set koopt, weet je namelijk zeker dat je meteen alles in huis hebt wat je nodig hebt. Denk hierbij aan de elektrische gitaar zelf, de versterker voor de elektrische gitaar, een aantal plectrums en een gitaartas.

Marshall CODE25 1×10 inch gitaarversterker combo

Een voorbeeld van een prima versterker voor de elektrische gitaar is deze Marshall, verkrijgbaar bij Bax muziekshop. Ideaal voor de beginnende gitarist, maar zeker ook voor de meer gevorderde. De versterker is voorzien van maar liefst 24 geluidseffecten, waarvan je er maximaal vijf tegelijk kunt gebruiken. Het is een zeer compacte speaker met zijn 1×10 inch, waardoor de versterker ook erg praktisch is om te vervoeren. Hij past gemakkelijk in de auto en je bouwt hem op een podium zo op. De versterker is voorzien van 14 MST-voorversterkers, vier MST-eindversterkers en acht MST-speakerkastsimulaties. De versterker is gemakkelijk op afstand te bedienen via Bluetooth.