Snel gitaar leren spelen? Leer in 22 lessen gitaar spelen via de gitaarles van Koen. Nu voor slechts 77 euro!

Elektrisch akoestische gitaar

elektrische akoestische gitaar

Een akoestische gitaar is uniek vanwege de fijne, warme klank dat het instrument voortbrengt. Het grote voordeel van een akoestische gitaar is natuurlijk dat het zijn eigen klankkast meebrengt. Door hier ook nog een element aan toe te voegen is het mogelijk om dit unieke, akoestische geluid ook nog eens te versterken. Hiermee is het mogelijk om mee te spelen in een band of om in je eentje op te treden voor publiek. Natuurlijk kun je ook lekker voor jezelf versterkt spelen als je dit fijn vindt. Door een elektrische akoestische gitaar te kopen, koop je een instrument waar het element al is ingebouwd en ben je altijd flexibel. Met dit instrument kun je namelijk heerlijk akoestisch spelen, maar ook versterkt. Hiermee pak je dit instrument gemakkelijk even op een vrije avond om erop te spelen, maar speel je net zo gemakkelijk mee in een band voor publiek.

Kenmerken van een elektrische akoestische gitaar

Een elektrische akoestische gitaar kun je herkennen aan de ingebouwde toonregeling op de schouder van de gitaar. Hiermee is het mogelijk om zelf het volume te bepalen en andere geluidsinstellingen in te stellen. Ook vind je op dit type gitaar vrijwel altijd een uitgang waar een snoer voor de versterking ingestoken kan worden. Op veel gitaren van dit type wordt ook vaak een ingebouwd stemapparaat aangebracht, hierdoor hoef je geen apart stemapparaat aan te schaffen. Handig, hierdoor hoef je niet meer bang te zijn dat je jouw stemapparaat vergeten bent.

Elektrisch akoestische gitaar kopen

In de wereld van de elektrisch akoestische gitaar komen we wereldberoemde merken tegen. Zoals bijvoorbeeld het unieke gitaarmerk Fender uit Amerika, Yamaha uit Japan en andere bekende merken als Richwood en Ibanez. Welke gitaar er het beste bij jou past hangt sterk af van jouw persoonlijke voorkeuren en budget. Ben je een beginnende muzikant of juist meer ervaren? Wil je lekker thuis spelen of is het jouw doel om mee te gaan spelen in een band? Het zijn enkele afwegingen die je zou moeten maken voordat je een elektrische akoestische gitaar gaat kopen.

Elektro akoestische gitaar zonder versterking

De elektro akoestische gitaar, te herkennen aan het ingebouwde element, kun je ook prima zonder versterking bespelen. Naast dat dit instrument zich uiteraard bij uitstek leent om versterkt te spelen, kun er akoestisch ook prima mee uit de voeten. Handig als je ervan houdt om soms thuis even te spelen, of voor vrienden iets wilt laten horen. Ook qua volume is het handig om zonder versterking te kunnen oefenen. Ga je vervolgens in het weekend met de band optreden, sluit je jouw instrument weer gemakkelijk aan op een versterker.

Elektrisch akoestische westerngitaar

We kennen twee type gitaren; de klassieke gitaar en de western gitaar. De western gitaar kenmerkt zich door de metalen snaren. De gitaar heeft een rijke geschiedenis en wordt nog steeds veel gekozen als type gitaar om bijvoorbeeld popmuziek op te spelen. Een westerngitaar leent zich ook uitstekend voor muziekstijlen als rockmuziek en folkmuziek. Ook muzikanten die alleen spelen kiezen vaak voor de westerngitaar, denk hierbij aan singer- songwriters. Veelgebruikte houtsoorten op westerngitaren zijn sparrenhout (zorgt voor heldere klank) en cederhout (warme klank). Bij de betere gitaren wordt voor de body meestal mahoniehout of palissanderhout gebruikt. De houtsoort die voor het grootste deel van de klank zorgt, is overigens het hout van het bovenblad.

Top 5 elektrisch akoestische gitaren

1. Washburn Harvest G7SCE

Deze elektrisch akoestische gitaar van Washburn is voorzien van massief sparrenhout. De zijkant en achterkant zijn gemaakt van mahonie. Deze combinatie zorgt voor de unieke, warme klank die dit instrument voortbrengt. Deze Washburn is zeer gemakkelijk bespeelbaar en eenvoudig af te stellen. Met de ingebouwde voorversterker en uitgebreide toonregeling stel jij jouw akoestische geluid naar wens in. Waarmee je op iedere plek, op ieder moment het prachtige, warme geluid van deze Washburn kunt laten horen.

2. Ibanez TCY10E-BK Talman elektrisch-akoestische westerngitaar

Deze Ibanez brengt een unieke, warme klank voort. Het instrument is gemakkelijk te bespelen en heeft een prachtig uiterlijk. Een elektrisch akoestische gitaar waarop het fijn spelen is en waar aandacht is besteed aan de technische details en afwerking. De top is voorzien van sparrenhout, de zijkant en achterkant van mahonie. Een combinatie van houtsoorten wat zorgt voor een heldere, warme klank van dit instrument. De ingebouwde voorversterker is voorzien van een stemapparaat waarmee je alles bij je hebt om direct te kunnen spelen. Het instrument voelt aan als een elektrische gitaar, maar heeft de prachtige klank van een akoestische gitaar.

3. Fender Classic Design CD-60SCE

Fender laat met deze elektrisch akoestische gitaar zien ook in deze categorie te beschikken over gitaren van wereldklasse. Dit is een betaalbare gitaar met een hoge kwaliteit en prima afwerking. Hiermee haal je als beginner, maar ook als gevorderde gitarist, een fantastisch instrument in huis. Met een ingebouwde Fishman versterk je het instrument eenvoudig en stel je het volume in zoals jij dit wilt. Doordat de gehele gitaar is gemaakt van mahoniehout brengt de gitaar een prachtige, warme klank voort.

4. Ibanez PC12MHCE

Deze Ibanez is prettig geprijsd en heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Een elektrisch akoestische gitaar met een warme, heldere klank. Een westerngitaar voorzien van stalen snaren waarmee je prima rock- en bluesmuziek kunt maken. Het ingebouwde element zorgt ervoor dat je de gitaar in kunt stellen zoals jij dit prettig vindt.

5. Takamine GN93CE-NAT

Prima elektrisch akoestische westerngitaar van Takamine met een prachtige klank. De afwerking is uitstekend en de gitaar heeft een luxe uitstraling. De gitaar heeft stalen snaren en is voorzien van een massief sparenhout bovenblad, verder vinden we esdoorn, mahonie en palissander terug aan gebruikte houtsoorten. Deze unieke combinatie van houtsoorten zorgt voor de warme, heldere klank van deze gitaar. De diepe uitsparing zorgt ervoor dat je nog steeds de hoogste noten kunt bespelen. Met de ingebouwde TK-40D voorversterker stel je deze Takemine in zoals jij dat wilt. Handig is het ingebouwde stemapparaat.

meer dan 100 euro korting
op elektrisch akoestische gitaren

De muziekwinkel van Nederland!