Snel gitaar leren spelen? Leer in 22 lessen gitaar spelen via de gitaarles van Koen. Nu voor slechts 77 euro!

Beste gitaarsnaren

De klank van je gitaar wordt door een groot deel bepaald door de snaren. Op het moment dat je een snaar aanslaat, veroorzaakt dit een trilling. Deze trilling wordt versterkt door een klankkast of door een versterker. In beide gevallen zul je een geluid horen. De wijze waarop deze snaar trilt, is bepalend voor de klank en de zuiverheid van je geluid. Het is daarom belangrijk dat je de goede snaren op je instrument hebt zitten, zorg er ook voor dat je snaren tijdig vervangt. Als je kiest voor de beste gitaarsnaren voor jouw instrument, weet je zeker dat je er alles aan doet om het optimale geluid uit je gitaar te halen.
beste gitaarsnaren

De beste gitaarsnaren van 2021

1. Fazley EGS03 snaren voor elektrische gitaar

Deze snaren van Fazley zijn geschikt voor de elektrische gitaar. Het zijn gitaarsnaren met een gemiddelde dikte en zijn hiermee ideaal voor de normale elektrische gitaar. De snaren spelen fijn, niet te soepel, niet te zwaar. Deze snaren laten een mooie, heldere, warme klank horen.

Bestel deze Fazley EGS03 snaren eenvoudig via deze webshop(s):

2. Áengus Gitaarsnaren voor klassieke en Spaanse gitaar

Deze gitaarsnaren van Áengus zijn geschikt voor klassieke en Spaanse gitaren. De gitaarset bestaat uit nylon snaren en nylon snaren voorzien van koperen winding. De snaren laten een mooie heldere klank horen, typisch dat geluid wat je zo graag hoort van een klassieke- en Spaanse gitaar. De snaren zijn geprepareerd, waardoor zij minder snel roesten en langer meegaan.

Bestel deze Áengus Gitaarsnaren eenvoudig via deze webshop(s):

amazon.nl Amazon.nl €6,49
2 new from €6,49
Bekijken
bol.com Bol.com €6,49 Bekijken
Laatste Amazon prijs update was op: juli 16, 2024 6:25 pm

3. Áengus stalen snaren voor akoestische western gitaar

Akoestische westerngitaren zijn voorzien van stalen snaren, dit geeft het instrument dat typische rock- en bluesgeluid mee. Deze snaren van Áengus zijn voorzien van een fosfor brons winding, dit geeft een prachtige, warme klank mee aan de gitaar. De snaren zijn voorzien van een anti-roest coating, waardoor deze snaren wel vier tot vijf keer langer mee gaan. Beschikbaar in verschillende diktes.

Bestel deze Áengus stalen snaren eenvoudig via deze webshop(s):

amazon.nl Amazon.nl €6,49 Bekijken
bol.com Bol.com €6,49 Bekijken
Laatste Amazon prijs update was op: juli 16, 2024 6:25 pm

4. D’Angelico Electrozinc Rock 10’s Light 10-46 snarenset

Als je deze snaren op je gitaar zet, merk je pas wat goed snaren kunnen doen met de klank van je gitaar. Deze set is geschikt voor vrijwel alle elektrische gitaren. De snaren zorgen voor een stevig en helder geluid, mede voortgebracht door de coating van zink. Deze coating zorgt niet alleen voor een prachtige klank, maar zorgt er ook voor dat de snaren niet snel roesten.

Bestel deze D’Angelico Electrozinc Rock 10’s Light 10-46 snarenset eenvoudig via deze webshop(s):

5. Elixir 11027 Acoustic 80/20 Bronze Nanoweb Custom Light 11-52

Deze snaren zijn gemaakt voor de westerngitaar. De gitaarsnaren zijn gecoat, waardoor ze bescherming bieden tegen vuil en roest. De snaren gaan hierdoor tot wel vijf keer langer mee. Daarnaast blijven ze een helder, warm geluid voortbrengen. Ze voelen fijn aan om te bespelen en zijn qua klank geschikt voor iedere muzieksoort.

Bestel deze Elixir 11027 snaren eenvoudig via deze webshop(s):

amazon.nl Amazon.nl €21,07
16 new from €18,00
7 used from €13,96
Bekijken
Laatste Amazon prijs update was op: juli 16, 2024 6:25 pm

Wanneer heb ik nieuwe gitaarsnaren nodig?

Als je veel op je gitaar speelt, zul je sneller snaren moeten vervangen. Speel je gitaar in een rockbandje en sla je jouw gitaren stevig aan? Dan zul je zeker regelmatig je snaren moeten vervangen. Snaren worden ook minder omdat er transpiratievocht van je vingers op de snaren terechtkomen. Hiervoor moet je overigens wel uitkijken, want als je snaren gaan verroesten kan dit ook doorwerken in je hele gitaar, wat uiteindelijk tot forse schade aan je gitaar kan leiden. Wanneer het exacte moment is om je snaren te vervangen hangt af van de klank. Merk je dat het geluid minder wordt van je gitaar? Vervang dan je snaren.

Je kunt er ook voor kiezen dat je voor jezelf een vast moment kiest waar op je jouw gitaarsnaren vervangt. Zeker als je nu al weet hoe vaak je gaat spelen in de komende periode is dit handig. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om ieder kwartaal (aan het begin van het kwartaal) je gitaarsnaren te vervangen. Hiermee hoef je nooit te twijfelen of je gitaarsnaren nog wel goed zijn en wanneer je dit voor het laatste gedaan hebt. Als je optreedt voor publiek is het verstandig om voor ieder optreden nieuwe snaren op je gitaar te zetten. Het zou natuurlijk niet fijn zijn als er een snaar breekt, tijdens een optreden. Snaren kunnen breken als er teveel spanning op staat, ook kunnen deze verouderd zijn waardoor ze niet meer meebewegen. Als er zich dan een zwakke plek op een snaar bevindt, en je slaat deze hard aan, kan deze zomaar breken.

Soorten gitaarsnaren

Op een klassieke gitaar vind je snaren die (deels) gemaakt zijn nylon. De body van de gitaar is qua bespanning gemaakt voor deze lichte snaren. Al zou je hier stalen snaren opzetten, zou dit tot schade kunnen leiden aan de gitaar. Op een akoestische westerngitaar vind je stalen snaren, die ook dat typische geluid laten horen wat zo goed past bij bijvoorbeeld popmuziek. Ook op elektrische gitaren vind je stalen snaren.

De beste gitaarsnaren kopen

Op zoek naar de beste gitaarsnaren voor je akoestische gitaar? Of de beste klassieke gitaarsnaren? Hieronder hebben we de beste gitaarsnaren voor je op een rijtje gezet. Online kun je goede gitaarsnaren vinden van verschillende bekende merken met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Gitaarsnaren bestellen is eenvoudig, online kun je onder andere prima terecht bij Dijkman Muziek, Bax Muziekshop en Bol.com. Online bestellen is zo gedaan en je hebt het meestal al de volgende dag in huis.

Bespaar meer dan 50% op
nieuwe gitaarsnaren

De muziekwinkel van Nederland!