Snel gitaar leren spelen? Leer in 22 lessen gitaar spelen via de gitaarles van Koen. Nu voor slechts 77 euro!

Beste elektrische gitaar

De elektrische gitaar kun je herkennen aan het feit dat de gitaar geen klankkast heeft. Het geluid van een elektrische gitaar komt namelijk uit de versterker. Dat maakt dit instrument juist zo geliefd; de versterker geeft het instrument oneindig veel mogelijkheden. Of je nu houdt van rockmuziek of reggae, blues op popmuziek, met een elektrische gitaar kun je werkelijk alle muzieksoorten spelen.
beste elektrische gitaar

De 10 beste elektrische gitaren

Fazley FST118SB elektrische gitaar sunburst x1. Fazley FST118SB elektrische gitaar sunburst

De kleuren van deze elektrische gitaar van Fazley vallen direct op. Wat ook opvalt is de prijs/kwaliteitsverhouding. Deze gitaar is gemaakt van lindehout, een houtsoort die je in deze prijsklasse niet veel ziet. Lindehout brengt een prachtig geluid voort, wat deze gitaar meteen uniek maakt in zijn klasse. Drie elementen zorgen voor een fantastisch geluid vanuit de versterker.

Bestel de Fazley FST118SB voordelig op onderstaande vertrouwde webshop(s):

Ibanez GRG170DX-BKN Gio elektrische gitaar zwart2. Ibanez GRG170DX-BKN Gio elektrische gitaar zwart

Perfecte elektrische gitaar voor de beginner die meteen goed wil starten. De element-configuratie van deze Ibanez biedt veel mogelijkheden, handig als je als beginner op zoek bent naar je eigen stijl. Ook een prima gitaar om in een bandje te spelen, je kunt met dit instrument namelijk iedere muziekstijl spelen, een breed repertoire van de band is dan ook geen enkel probleem.

Bestel de Ibanez GRG170DX-BKN Gio voordelig op onderstaande vertrouwde webshop(s):

3. Ephiphone LesPaul Standard Ebony

Sinds Les Paul in 1952 verscheen, is de gitaar mateloos populair. Bekende gitaristen als Slash, Joe Perry en Lenny Kravitz hebben de gitaar groot gemaakt. De klank van deze gitaar is legendarisch, wat voortkomt uit de houtsoorten die zijn gebruikt; mahoniehout voor de body en de hals, esdoornhout voor de top en palissander voor de toets. Dit is een gemakkelijk te bespelen elektrische gitaar met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

Bestel de Ephiphone LesPaul Standard Ebony voordelig op onderstaande vertrouwde webshop(s):

Player Telecaster MN Black4. Player Telecaster MN Black

Een op en top Fender die meteen opvalt door zijn verschijning. Naast zijn prachtige uiterlijk biedt deze gitaar veel waar voor zijn geld. Het instrument is breed inzetbaar door de vele effecten die de versterker biedt. Je kunt de gitaar precies afstellen, wat handig is als je in een bandje speelt waarbij het repertoire breed is. Top Fender voor een prima prijs.

Bestel de Player Telecaster MN Black voordelig op onderstaande vertrouwde webshop(s):

Gretsch G5420LH 2016 Black linkshandige elektrische gitaar5. Gretsch G5420LH 2016 Black linkshandige elektrische gitaar

Deze Gretsch is gemaakt voor de linkshandige elektrische gitarist. Het instrument heeft een mooie klank en is prima afgewerkt. De klank is zuiver en helder tegelijk, ook als je de volumeknop van de versterker vol open draait. Dit maakt deze elektrische gitaar ideaal om mee in een bandje te spelen.

Bestel de Gretsch G5420LH 2016 Black voordelig op onderstaande vertrouwde webshop(s):

Ephiphone SG Special P-90 Burgundy elektrische gitaar6. Ephiphone SG Special P-90 Burgundy elektrische gitaar

Prachtige gitaar, deze speciale uitvoering ‘Vintage Sparkling Burgundy’. Het model is geïnspireerd op rock- en blues gitaren en laat een prachtig geluid horen. Zijn kleur is opvallend; tussen klassiek en rock in. Een gitaar voor de liefhebber met oog voor kwaliteit en klasse.

Bestel de Ephiphone SG Special P-90 Burgundy voordelig op onderstaande vertrouwde webshop(s):

Ibanez JEMJR Steve Vai White elektrische gitaar7. Ibanez JEMJR Steve Vai White elektrische gitaar

Steve Vai wordt erkend als de gitarist die de mogelijkheden van de gitaar heeft verruimd. Zijn denkwijze en talent zie je duidelijk terug in deze speciale gitaar die zijn naam draagt. De gitaar is iconisch, bijzonder en excentriek. De witte kleur is opvallend, waardoor deze elektrische gitaar ook perfect is om mee op het podium te spelen. Deze gitaar laat zich gemakkelijk bespelen, ideaal dus ook voor de beginnende gitarist die meteen goed wil starten. De gitaar is van mahonie gemaakt, wat het instrument een unieke klank meegeeft.

Bestel de Ibanez JEMJR Steve Vai White voordelig op onderstaande vertrouwde webshop(s):

Epiphone Genesis-II DC PRO8. Epiphone Genesis-II DC PRO

Een klassieker met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. De gitaar heeft een schitterende klassieke kleur en laat zich prima bespelen. Tot in de hoogste posities kun je dit instrument nog steeds goed bespelen, wat deze gitaar veel mogelijkheden geeft.

Bestel de Epiphone Genesis-II DC PRO voordelig op onderstaande vertrouwde webshop(s):

Gretsch G2220 Streamliner Junior Jet Club Laurel Fingerboard Golddust9. Gretsch G2220 Streamliner Junior Jet Club Laurel Fingerboard Golddust

Mooie elektrische gitaar met een klassieke uitstraling. Dit is een ideale gitaar voor de beginnende gitarist die met een gitaar wil starten die zich gemakkelijk laat bespelen, maar ook betaalbaar is. De gitaar biedt veel mogelijkheden als het gaat om verschillende geluidseffecten. Ideaal om mee in een bandje te spelen waarvan het repertoire breed is.

Bestel de Gretsch G2220 Streamliner Junior Jet Club Laurel Fingerboard Golddust voordelig op onderstaande vertrouwde webshop(s):

Squier Affinity Fat Strat HSS Montego Black10. Squier Affinity Fat Strat HSS Montego Black

Een betaalbare Stratocaster met een prima prijs/kwaliteitsverhouding. Deze elektrische gitaar heeft een vol, zuiver geluid en biedt veel mogelijkheden. De gitaar is afgewerkt met een fraaie zwarte, metallic lak. Je kunt er alle denkbare muziekstijlen mee spelen, ideale gitaar als je in een bandje wil spelen, maar ook wilt gaan voor een betaalbare gitaar.

Bestel de Squier Affinity Fat Strat HSS Montego Black voordelig op onderstaande vertrouwde webshop(s):

Elektrische gitaar

De firma Rickenbacker uit Amerika bouwde de eerste echte elektrische gitaar. Een uitvinding waar veel muzikanten in de wereld meteen enthousiast over waren. Dit instrument uit 1937 werd meteen omarmd door de vele mogelijkheden. De eerste elektrische gitaar werd bespeeld door Eddie Durham die het instrument liet zien aan Charlie Christian, die de gitaar vervolgens wereldberoemd maakte. Het beroemdste merk onder de elektrische gitaren is Fender. In de jaren vijftig startte Leo Fender met het bouwen van zijn unieke Fender gitaren, wat hem wereldberoemd maakte. Eén van de modellen waarmee Fender succesvol was (en is), is de Fender Stratocaster. Sterker nog; het werd de meest verkochte elektrische gitaar aller tijden.

Wat is de beste elektrische gitaar voor mij?

De elektrische gitaar met de massieve klankkast staat ook wel bekend als de ‘solid body. Deze gitaar maakt volledig gebruik van een versterker om zijn geluid voor te brengen. De gitaar is bij uitstek geschikt als je in een band speelt, waarbij er luid gespeeld wordt. Een bekende solid body is de Fender Stratocaster. De hollow body elektrische gitaar heeft een volwaardige klankkast, waarbij juist dit geluid wordt versterkt door de versterker, waarop de gitaar is aangesloten. De Gibson L5 is een goed voorbeeld van een hollow body. De ‘semi solid’ elektrische gitaar zit tussen een gitaar met klankkast en zonder klankkast in. Een bekend model is de Rickenbacker 360.

De beste elektrische gitaar kopen

Ben je van plan om een elektrische gitaar te gaan kopen? Een goede elektrische gitaar kun je onder de 300 Euro prima kopen. Ook als je tot 500 Euro of tot 1000 Euro te besteden hebt, zul je zien dat de keuze ook ruim is. Bekende merken als Ibanez, Yamaha en natuurlijk Fender bieden namelijk elektrische gitaren in iedere prijsklasse aan. Merken waarbij je altijd kunt rekenen op een prima prijs/kwaliteitsverhouding en een uitstekende service. Online kun je voor een elektrische gitaar prima slagen bij bijvoorbeeld Bax Muziekshop en Dijkman Muziek. De beste elektrische gitaar voor de beginner, ga jij hier zeker vinden. Maar ook als je al langer gitaar speelt en je toe bent aan de volgende stap, ga jij online zeker slagen.

Welke accessoires heb ik nodig bij een elektrische gitaar?

Naast een goede versterker heb je ook een aantal accessoires nodig om te kunnen starten met een elektrische gitaar. Denk hierbij aan een gitaarband, plectra, reserve gitaarsnaren en een gitaarstandaard. Als je het fijn vindt om compleet te starten, kun je er ook voor kiezen om een complete elektrische gitaarset te bestellen. Een dergelijke set bestaat doorgaans onder andere uit een elektrisch gitaar, versterker, plectra en een gitaarband. Een elektrische gitaar set is een ideale manier om voordelig en compleet te starten met het bespelen van de elektrische gitaar.