Snel gitaar leren spelen? Leer in 22 lessen gitaar spelen via de gitaarles van Koen. Nu voor slechts 77 euro!

Dit is de beste akoestische gitaar van 2021

Wil je een akoestische gitaar kopen, maar weet je niet welke? Bekijk dan het onderzoek van GoudenGitaar naar de beste akoestische gitaren van 2020!
beste akoestische gitaar

Een akoestische gitaar is het ideale instrument; een prachtige klank, je kunt jezelf begeleiden met zingen en je hebt geen versterking nodig. Ooit werd de akoestische gitaar door de Arabieren meegebracht naar Spanje. Vanaf dat moment nam dit instrument alleen maar in populariteit toe. Aan het einde van de negentiende eeuw was de akoestische gitaar in heel Europa bekend. Op dat moment had de akoestische gitaar nog vier snaren, later werd dit uitgebreid naar zes snaren.

De 10 beste akoestische gitaren van 2020

1. Yamaha C40BLII akoestische klassieke gitaar zwart

Yamaha C40BLII akoestische klassieke gitaar zwartDit is een ideale akoestische gitaar voor al je net begint met spelen. De gitaar is degelijk en prima gebouwd. De klank is uitstekend en je kunt er gemakkelijk op spelen. De gitaar is voorzien van speciale, zwarte hoogglans waardoor de gitaar een luxe uitstraling heeft. Het bovenblad is van sparrenhout, waarmee het instrument een prachtige, warme klank voortbrengt.

2. Fender CD-60S

Fender FA-125 Dreadnought

Dit is een uitstekende en betaalbare Westerngitaar, ontworpen om snel op te kunnen te spelen. Dit is een instrument waar je vanaf het eerste moment plezier aan zult beleven. Doordat de Fender CD-60S standaard al goed afgesteld is, hoef je er niet veel aan te doen en kun je direct aan de slag. Het bovenblad is voorzien van massief sparrenhout, in combinatie met de zijkant en achterkant van mahonie brengt dit een prachtige warme klank met zich mee.

Bekijk onze EXPERT review van de Fender CD-60

3. Ephiphone DR-100

Ephiphone DR-100Deze akoestische gitaar heeft een prachtige klank en ziet er bovendien mooi uit. Een gitaar die het uitstekend doet qua prijs/kwaliteit verhouding. Het bovenblad van de Ephiphone DR-100 is van sparrenhout, de zijkant en achterkant is gemaakt van mahoniehout. Een combinatie van houtsoorten die een unieke, warme klank voortbrengt.

4. Squier SA-105CE

Squier SA-105CEPrachtige, naturel kleurige gitaar met een prima klant. Deze gitaar presteert bovengemiddeld in zijn prijsklasse en is daarom zo aantrekkelijk om te bestellen. De Squier SA-105CE heeft een vurenhouten bovenkant, daarnaast is er ook esdoornhout te vinden op de gitaar. Een unieke combinatie van houtsoorten wat zorgt voor een unieke klank. De Fishman Isys T pickup zorgt ervoor dat je de gitaar ook nog eens kunt versterken.

5. Takemine GN93CE-NAT

Takemine GN93CE-NATTakemine stijgt boven zichzelf uit met deze semi-akoestishe westerngitaar. De gitaar is voorzien van stalen snaren en een TK-40D voorversterker. De Takemine GN93CE-NAT gitaar is voorzien van een sparrenhouten bovenblad, daarnaast vinden we palissander en esdoorn hout terug op dit instrument. Een fijne combinatie van houtsoorten wat een uniek geluid laat horen.

6. RD-12 Richwood

RD-12 RichwoodDeze sunburst van Richwood is een pareltje als het gaat om de prijs/kwaliteit verhouding. Binnen de prijsklasse scoort deze gitaar hoog op punten als het gaat om kwaliteit. Het is een gitaar die makkelijk bespeelbaar is, een prachtige klank heeft en gemaakt is van uitstekende materialen. Het bovenblad is van sparrenhout gemaakt, de zijkant en achterkant van lindenhout.

7. Fender FA-125 Dreadnought

Fender FA-125 DreadnoughtEen echter Fender voor een aantrekkelijke prijs. Dat maakt deze FA-125 Dreadnought uniek. Met een vurenhouten bovenblad en een body van mahoniehout, kun je rekenen op een unieke klank van dit instrument. De gitaar is voorzien van stalen snaren, waarmee je met deze western gitaar gemakkelijk uit de voeten kunt als het gaat om pop en blues.

Takamine GD20-NS8. Takamine GD20-NS

Takamine heeft deze akoestische gitaar voorzien van een massief cederhouten bovenblad. Dit zorgt voor een verfijnde, unieke sound. De zijkant en achterkant van de gitaar zijn gemaakt van mahoniehout waarmee er ook nog eens een warme, diepe klank wordt meegegeven aan het toch al unieke geluid van deze Takamine. De Takamine GD20-NS gitaar is voorzien van hoogglans waarmee de gitaar een luxe uitstraling krijgt. Een mooie en goede afgewerkte gitaar met een unieke klank.

9. LaPaz 001 SB klassieke gitaar Sunburst

De LaPaz 001 SB klassieke gitaar Sunburst is een gitaar met een prima prijs/kwaliteit verhouding. De gitaar is voorzien van nylon snaren en dit zorgt voor een warme, aantrekkelijke klank. De prachtige Sunburst uitstraling maakt deze gitaar nog aantrekkelijker. Overigens is deze gitaar ook verkrijgbaar met stalen staren, ofwel in de variant western gitaar. De klank van dit instrument is wat scherper, waarmee de western variant juist erg geschikt is voor stijlen als pop en rock.

Dit product is niet meer leverbaar.

10. Yamaha FG 800

Het merk Yamaha staat over het algemeen bekend om zijn uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Met deze Yamaha FG 800 bewijst dit Japanse merk dit nog maar eens. De gitaren van Yamaha worden volledig met de hand gebouwd en dat is in dit model goed terug te zien. De klankkast is speciaal ontworpen om een zo vol en warm mogelijke klank mee voort te brengen.

Dit product is niet meer leverbaar.

Soorten akoestische gitaren

Akoestische gitaren kun je het beste verdelen in twee hoofdgroepen; de Spaanse gitaar en de Western gitaar. De Spaanse gitaar, ook wel klassieke gitaar genoemd, is voorzien van nylon snaren. De gitaar staat bekend om haar warme, volle geluid. Ideaal om thuis heerlijk mee te spelen, maar zeker ook bij een kampvuur of tijdens een feestje. De western gitaar is voorzien van stalen gitaarsnaren en kan hierdoor ook versterkt gespeeld worden. Door een element toe te voegen in de klankkast en een gitaarversterker te gebruiken, is dit instrument ook geschikt om mee in een bandje te spelen.

Voor wie is een akoestische gitaar geschikt?

Een akoestische gitaar is ideaal voor de muzikant die flexibel wil zijn. Als je ervan houdt om thuis veel te oefenen, zonder dat je hier iets of iemand bij nodig hebt. Ook als je het fijn vindt om jezelf te kunnen begeleiden, is een akoestische gitaar ideaal. Daarnaast kun je met een (versterkte) akoestische gitaar ook in een bandje spelen. Een akoestische gitaar biedt zeer veel mogelijkheden.

Kopen van een akoestische gitaar

Als je een akoestische gitaar gaat kopen, is het belangrijk om te weten wat je ermee wilt gaan doen. Als je doel is om uiteindelijk in een bandje te gaan spelen, dan heb je een akoestische gitaar nodig dat voorzien is van een pick-up. Dit type gitaar staat ook wel bekend als een semi akoestische gitaar. Een pick-up (ook wel gitaarelement genoemd) zorgt ervoor dat je het geluid van je akoestische gitaar kunt versterken en je (samen met je bandje) kunt spelen in bijvoorbeeld een zaal. Ben je meer op zoek naar een instrument waarmee je het klein kunt houden? Hou je ervan om veel alleen te spelen, of voor kleine groepen? Dan zou je beter kunnen gaan voor een Spaanse gitaar met nylon snaren. De Spaanse gitaar heeft een vol, warm en intiem geluid.

Merken en prijsklassen akoestische gitaar

Er zijn akoestische gitaren beschikbaar van grote gitaarmerken, denk hierbij aan IbanezFender en Takemine. Het bestellen van een gitaar is eenvoudig en binnen enkele dagen heb je jouw instrument in huis. In de prijsklasse tot honderd Euro bevinden zich al een aantal mooie gitaren met een prima prijs/kwaliteitverhouding. Gitaren onder de 500 Euro zijn er in voldoende mate beschikbaar, in deze categorie vind je uitstekende instrumenten die ook nog eens zijn voorzien van een element, zodat je deze aan kunt sluiten op een gitaarversterker. Voor de echte fijnproevers zijn er ook gitaren boven de 1000 Euro.

meer dan 500 euro korting op akoestische gitaren

De muziekwinkel van Nederland!