Snel gitaar leren spelen? Leer in 22 lessen gitaar spelen via de gitaarles van Koen. Nu voor slechts 77 euro!

Alhambra gitaren

alhambra gitaren

Begin jaren zestig werd dit gitaarmerk geboren in Spanje. Francisco Martinez Clavel bouwde in die periode voor het eerste een klassieke, Spaanse gitaar. Het model werd verfijnd op basis van adviezen van muziekleraren uit het dorp en de eerste gitaar was een feit. De gitaar had een heerlijke klank en was gemakkelijk te bespelen. De vraag bleek groot te zijn naar dit soort gitaren. Clavel en zijn zakenpartners besloten om een bedrijf op te richten die zich bezig ging houden met de productie van gitaren. Er werd een bedrijfshal aangekocht om deze gitaren in te kunnen bouwen, ook werd er personeel aangetrokken, maar liefst twintig mensen gingen aan de slag om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Het merk groeide al snel uit tot een merk van wereldformaat waar veel gitaristen en muziekliefhebbers dol op zijn.

Alhambra klassieke gitaren zijn wereldberoemd

Met name op het gebied van klassieke gitaren is dit merk wereldberoemd. De gitaren hebben stuk voor stuk een unieke klank, juist die klank die we zo graag horen bij een klassieke gitaar. Deze unieke klank hoor je in iedere gitaar van Alhambra, die alleen maar de allerbeste houtsoorten gebruikt voor zijn gitaren. Het bedrijf is uiterst kritisch in de keuze voor het hout wat gebruikt mag worden voor de gitaren. Daarnaast zijn de medewerkers erg belangrijk voor Alhambra. Veel mensen komen hier op jonge leeftijd binnen en werken er tot hun pensioen. De kennis die zij gedurende al die jaren op doen, is van onschatbare waarde voor het bedrijf. Gitaren bouwen is heel gedetailleerd werk, waar iedere millimeter telt. De medewerkers worden dan ook door Alhambra zeer goed opgeleid, waarbij ze leren om moderne technieken en ambachtelijk werken te combineren.

Alhambra gitaren en modellen

Gitaren voorzien van nylonsnaren, zoals de klassieke gitaar, daar is Alhambra wereldberoemd mee geworden. Maar het merk heeft nog meer prachtige gitaren in zijn assortiment. Wat te denken van flamencogitaren. De flamencogitaar, ooit uitgevonden door zigeuners, is een paradepaardje binnen het assortiment van dit Spaanse gitaarmerk. De flamencogitaren van Alhambra laten dat lichte, vlammende geluid horen wat de flamencogitaar zo uniek maakt. Op het gebied van klassieke gitaren heeft Alhambra ook beroemde modellen voortgebracht, zoals de Alhambra 1C, de Alhambra 1P en de Alhambra Z Nature. Bijvoorbeeld de Alhambra 1C is een hoogwaardige klassieke gitaar die je prima kunt kopen als instapmodel, vanwege de unieke prijs kwaliteitverhouding.

Alhambra blijft dichtbij de oorsprong

Als je houdt van een klassieke gitaar, die ook nog eens gebouwd is door echte, klassieke gitaarbouwers dan is een Alhambra gitaar ideaal voor jou. In het atelier van Alhambra ruik je de geur van houtkrullen, lopen nog echte gitaarbouwers rond met een potlood achter het oor en ontmoet je de echte liefhebbers van muziek. Gitaarbouwers die iedere gitaar nauwkeurig afleveren, met de garantie dat de gitaar hoogwaardig is afgewerkt en een prima klank voort zal brengen. Een klassieke gitaar uit Spanje, daarmee blijf je als gitarist en muziekliefhebber natuurlijk wel heel dichtbij de oorsprong.

Alhambra kopen

Een Alhambra gitaar koop je uit liefde voor het instrument en voor de muziek. Het maakt het extra speciaal om deze gitaar in huis te hebben als je weet dat deze instrument worden gebouwd in een echt gitaaratelier in Spanje. Waar gitaren met liefde en passie voor de muziek worden gebouwd. Een Alhambra gitaar kun je online kopen bij de muziekshops van Dijkman en Keymusic.

De beste Alhambra gitaren

Alhambra 1C

Het model 1C is ideaal voor de beginnende gitarist vanwege de uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Veel gitaren komen tegenwoordig vanuit het Verre Oosten, deze gitaar wordt echter in Spanje gemaakt. Hiermee haal je een echte klassieke, Spaanse gitaar in huis voor een scherpe prijs. De nylonsnaren zorgen ervoor dat je als beginner direct lekker kunt spelen, zonder dat je last krijgt van je vingers. De brede hals is ook ideaal voor de starter; je hebt genoeg ruimte om je vingers neer te zetten. Het bovenblad is van massief ceder, waardoor de gitaar een prachtige klank laat horen. Als je graag wilt gaan tokkelen, is deze 1C ook ideaal, deze houtsoort leent zich qua klank namelijk prima voor deze stijl. De zijkant en achterkant zijn gemaakt van mahonie, een houtsoort met een mooie, warme kleur. Dit maakt deze gitaar niet alleen een sieraad qua klank, maar zeker ook qua uiterlijk.

Alhambra 3C

Met zijn natuurlijke verschijning in naturel kleur, zie je meteen dat dit een echte klassieke gitaar is. De 3C is het succesvolste model van Alhambra, wat voornamelijk te danken is aan de unieke klank. Alhambra heeft deze gitaar voorzien van een massief cederhouten bovenblad. Het bovenblad heeft de meeste invloed op de klank en juist dat hoor je bij de 3C. Deze warme, intensieve klank is waarom veel mensen kiezen voor een klassieke gitaar zoals deze 3C. De gitaar is voorzien van degelijke elementen, zoals de stemmechanieken, hieraan herken je dat je met de 3C een gitaar met kwaliteit in huis haalt. Als je inzoomt op het bovenblad, dan zie je dat deze er prachtig uitgewerkt uitziet, dat geldt ook voor de rozet; deze is handgemaakt. Met de 3C kies je voor zekerheid en een prachtige klank.

Alhambra Z Nature

De Z Naturel van Alhambra is gemaakt met nieuwe productietechnieken. In de fabriek in Spanje kan Alhambra beschikken over de modernste apparatuur, waardoor de bouwers in staat zijn om nog gedetailleerder te werken. Met als doel om nog betere gitaren te bouwen. Deze Z Nature is een voorbeeld dat moderne apparatuur zeker kan leiden tot nog beter klinkende gitaren. Naast een betere klank slaagt Alhambra er ook in om minder hout te gebruiken voor een gitaar. Dit heeft als voordeel dat er minder bomen gekapt hoeven worden om gitaren te bouwen, wat goed is voor de toekomst van de aarde. Het bovenblad is van massief cederhout, voor de zijkant en achterkant is sapele gebruikt. Deze houtsoorten voorzien de gitaar van een prachtige, warme klank. De gitaar is uitstekend afgewerkt en heeft een prima prijs/kwaliteitverhouding.