Snel gitaar leren spelen? Leer in 22 lessen gitaar spelen via de gitaarles van Koen. Nu voor slechts 77 euro!

Akoestische gitaarversterker

akoestische gitaarversterker

Een akoestische gitaar heeft van zichzelf een prachtige klank, dit komt omdat het instrument zijn eigen klankkast bij zich heeft. Toch, als je eenmaal een tijdje aan het spelen bent, is de kans groot dat je de behoefte krijgt om versterkt te kunnen spelen. In je eentje, of misschien wel met een band. Een akoestische gitaarversterker biedt dan uitkomst. Een akoestische gitaar in combinatie met een versterker geeft je de mogelijkheid om meer volume aan je geluid mee te geven. Om je akoestische gitaar te kunnen versterken heb je wel een element in je akoestische gitaar nodig.

Versterken van je akoestische gitaar

Als je al een akoestische gitaar hebt, is het mogelijk om hier een element in te bouwen. Dit element zorgt ervoor dat je jouw akoestische gitaar kunt versterken. Door vervolgens een kabel in je semi akoestische gitaar te steken en deze te verbinden met een versterker, kun je het geluid van je akoestische gitaar harder laten klinken. Ideaal als je met een bandje op wilt treden of misschien wel in je eentje. Als je nog een akoestische gitaar aan moet schaffen en je hebt plannen om versterkt te gaan spelen, doe je er verstandig aan om te kiezen voor een semi akoestische gitaar, hier is namelijk al een element ingebouwd.

De beste akoestische gitaarversterker

Voordat je een akoestische gitaarversterker aan gaat schaffen, is het verstandig om na te gaan waar je precies naar op zoek bent. Als je tijdens het gitaar spelen er ook bij wilt zingen door een microfoon moet je er bijvoorbeeld goed op letten dat je voldoende uitgangen op de versterker hebt. Ook de hoeveelheid mensen waarvoor je wilt gaan spelen is bepalend voor welke versterker het beste bij je past. Voor honderd mensen heb je een ander soort versterker nodig dan bijvoorbeeld voor twintig mensen. Daarnaast zul je een budget hebben wat je maximaal uit wilt geven aan een versterker. Voor een paar honderd Euro kun je al een prima akoestische versterker kopen van een bekend merk. Bekende merken op het gebied van versterkers zijn Fishman en Roland. Tweedehands zijn er ook voldoende gitaarversterkers te verkrijgen, bijvoorbeeld op Marktplaats.

Bekijk hier de 10 beste gitaarversterkers van 2021

De 3 beste akoestische versterkers

1. Nux Stageman AC-50 akoestische gitaarversterker combo

Het merk Nux staat bekend om zijn kwalitatief goede producten voor een lage prijs. Deze 50-watts versterker is daar een goed voorbeeld van. Deze versterker heeft om te beginnen een prachtige, klassieke uitstraling die prima past bij de akoestische gitaar. Meerdere regelaars geven je de mogelijkheid om het geluid zo in te stellen zoals jij dit prettig vindt. Je kunt beschikken over twee kanalen, waardoor je er ook gemakkelijk een microfoon op aan kunt sluiten, ideaal als je jezelf wilt begeleiden op akoestische gitaar. Dit is een simpele, makkelijk te bedienen versterker met een prima prijs/kwaliteitverhouding.

2. Acus One For Strings 6T akoestische gitaarversterker

Mooie klassieke versterker met drie ingangen, dit maakt deze versterker ideaal om samen met iemand op te treden die ook versterkt kan spelen. Dan heb je zelfs nog een ingang over, om bijvoorbeeld een microfoon aan te kunnen sluiten. De versterker is te kantelen, waardoor je de mogelijkheid hebt om het geluid goed te kunnen verspreiden.

3. Fishman Loudbox Mini Charge akoestische gitaarversterker combo

Prima akoestische gitaarversterker van Fishman. Je kunt beschikken over 60 Watt, wat voldoende is om op een klein podium op te kunnen treden. De versterker is voorzien van oplaadbare accu die wel twaalf uur meegaat. Hierdoor ben je flexibel als het gaat om de plek van je optreden. Handig als je een buitenconcert wilt geven, op een plek waar geen vast stroompunt aanwezig is. De versterker beschikt over twee kanalen, waardoor je ook nog eens een microfoon aan kunt sluiten. Prima versterker om jezelf mee te begeleiden.

meer dan 200 euro korting
op akoestische gitaarversterkers

De muziekwinkel van Nederland!